HDP'nin İmralı heyetinden Pervin Buldan, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Öcalan'ın sesli ve görüntülü bir mesajının yayınlayacağı iddiasını yalanladı.

"Keşke olsa ama henüz o aşamaya gelinmedi" diyen Buldan, yeni başbakan ve yeni hükümetten süreçle ilgili beklentilerini dile getirdi. 

Buldan, "1 Eylül'de geçmişte yapılan etkinliklerden farklı bir etkinlik olmayacak. Bir söylenti var Sayın Öcalan'ın görüntülü sesli mesajı olacak diye. Böyle bir bilgi yok elimizde, keşke olsa ama böyle birşey yok henüz o aşamaya gelinmedi" dedi.

Heyetin 1 Eylül öncesinde ada ziyareti de gerçekleştirmeyeceğini de ifade eden Buldan, "Biz yol haritasının içinde neler var henüz bunu bilmiyoruz Sayın Beşir Atalay üzerinde çalıştıklarını olgunlaştığı zaman muhataplarıyla paylaşabileceklerini ifade etmişti. Umarım en kısa zamanda görüşmemiz gerçekleşir."

Buldan yeni adımlar ve mesajlar için 30 Eylül tarihinin işaret edildiğini de hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

"30 Eylül tarihi verildi, Beşir Atalay tarafından da verildi, Sayın Öcalan tarafından da verildi. Dolayısıyla 30 Eylül'e kadar bir yol haritasının netleşmesi gerektiğini düşünüyoruz. Sürecin ilerlemesi konusunda çok büyük beklentilerimiz var biz heyet olarak İmralı heyeti olarak yeni cumhurbaşkanından bir randevu isteyeceğiz. Bütün bu konuları bire bir kendisiyle görüşmenin faydalı olacağı inancını taşıyoruz."