KJA (Kongreya Jinên Azad - Özgür Kadınlar Kongresi) tarafından Iğdır'da düzenlenen "Kadın buluşması"nda konuşan Pervin Buldan, Türkiye'de baskı ve tutuklamaların son bir yıldaki artışına dikkat çekerek, "AKP hükümeti bugün ağzını açan herkese tutuklama ve katletmeyi reva görüyor. Kürtler yüzyıllardır kendilerini katleden ve tasfiye eden yönetenlerin zulmüne alışıktır. Biz Kürtler hiçbir zaman bizi yönetenlere boyun eğmedik, biat etmedik ve Recep Tayyip Erdoğan'a da boyun eğmeyeceğiz. Barış ve özgürlük için mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.  
 
HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, Kürtlere yönelik darbenin AKP hükümeti tarafından çözüm sürecinin bitirilmesiyle başladığını savunarak, şöyle devam etti: "15 Temmuz günü bir darbe gerçekleşmiş olsaydı bile AKP darbesi kadar bu halka bu kadar zarar vermezdi. AKP darbe bahanesiyle iktidarını pekiştirip Kürtlere yakın olan medya organlarını, aydınları, gazetecileri tutukluyor yada katlediyor. AKP bugün bu ülkede siyasi darbe yapıyor. İlk darbe barış ve müzakere sürecine yapıldı. Savaş istemeyen demokrasiden yana olan Kürt halkına karşı yapıldı. Bu yetmezmiş gibi halkın seçtiği vekillerin dokunulmazlığını kaldırıp belediyelere kayyum atadı."

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve KJA Dönem Sözcüsü Ayla Akat Ata'nın tutuklanmasına da değinen Pervin, "Gültan Kışanak cesaretin adı, mor bayrak taşıyan kadınların mücadele sembolüdür. Ayla Akat ise, 'Kobani düştü düşecek' diyenlere karşı Suruç'ta sınırda 200 gün boyunca yerde yatan bir kadındır. Bizler iyi biliyoruz ki yapılanlar kadın kazanımlarına yöneliktir" dedi.
 
'AKP HERKESİ SUSTURMAYA ÇALIŞIYOR'
 
"AKP kendisi gibi düşünüp yazmayan herkesi susturmaya çalışıyor" diyen Pervin Buldan, "Herkes bilsin ki bizler bundan sonra JINHA ve DİHA muhabiriyiz. Bizleri korku ile bastırmaya çalışırsanız daha çok direnen kadın göreceksiniz. bugün halk ve kurumlar olarak kenetlenme günüdür" sözlerini kullandı. (Kaynak: ANF)