Diyarbakır'a giden Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Diyarbakır Türkiye’nin kalesi, Türkiye’yi birleştiren merkezdir. Birbirimize sarılma imkanımız var, cenazelerde değil, düğünlerde buluşalım, düğünlerde buluşacağımız bir Türkiye kuracağız" dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin İl Başkanlığı 10’uncu olağan kurultayına katılmak üzere Diyarbakır'a gitti.

Doğu Perinçek, kurultay toplantısında şunları söyledi:

"Sloganımız şudur, Türk de Kürt de biziz hepimiz Türk milletiyiz. Başı dik bir Türkiye kendisini Amerika’ya da saydıracaktır. Başı dik bir Türkiye, Almaya’ya, Fransa’ya da saydıracaktır. Diyarbakır’dan herkese çağrıda bulunuyorum, çocuklarımıza da çağrıda bulunuyorum, hiçbir evladımız Amerika’nın İsrail’in aleti olmasın, ellerindeki silahları bıraksınlar gelsinler onları kucaklayalım, onlarla birlikte ülkemizi mamur hale getirelim.

Evlerimizin bacaları tütsün, ocaklarımızda ateşler yansın, yüreğimizde ateşler yanmasın ocaklarımızda ateşler yansın. Bu toprakların insanlarına sonuna kadar güveniyorum. Diyarbakır’sız bir Türkiye olmaz, Türkiye’siz bir Diyarbakır da olmaz. Birliğimiz bizim en büyük kuvvetimizdir. Bütün çözümler birliğimizden çıkacaktır, el ele vermemizden çıkacaktır. Göreceksiniz önümüzdeki yıllarda Türkiye dünyanın ufuklarında bir yıldız gibi parlayacak, Diyarbakır da Türkiye’nin ufkunda bir yıldız gibi parlayacak. "