Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 15 Temmuz darbe girişimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hükümetin darbe girişiminden önceden haberi olduğunu iddia eden Perinçek, "Dugin bize Türk askerinin olağanüstü bir hareketlilik içinde olduğunu söyleyince, bunu hükümete söylemesini belirttik. O da bize söylediklerini Ankara'ya gittiğinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e söyledi" ifadelerini kullandı.

Perinçek, Cem TV'de İbrahim Sözen'in sunduğu '2019'a doğru siyaset' programında konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın tam olarak Vatan Partisi çizgisinde olmadığını savunan Perinçek konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

"Tayyip Erdoğan her konuda bizim çizgimize geldi demiyoruz. Bağımsızlık, İran'la, Irak'la Suriye ile bizim söylediklerimize geldi. Avrasya konusunda bizim söylediklerimize geldi. Her konuda bizim söylediğimize gelse, gelir partimize üye olur.

"Türkiye'de parlamenter rejim geleneği var. Başkanlık sistemi Türkiye'de yürümeyecek. Başkan olabilir. Ancak bu sistem yürümeyecek. Tekrar parlamenter sistem gelecek."

"Bugünkü yargı hükümetten bağımsızdır. Türk yargısı altın çağını yaşıyor. Bağımsız yargıya destek verelim. Danıştay Başkanının Kılıçdaroğlu ile polemiğe girmesini doğru bulmuyorum. Ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu'nu tutuklayacak bir yargı Türkiye'de yoktur.

"Bize askerler darbe olacağını söyledi. Dugin bize Türk askerinin olağanüstü bir hareketlilik içinde olduğunu söyleyince, bunu hükümete söylemesini belirttik. O da bize söylediklerini Ankara'ya gittiğinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e söyledi. Hükümetin darbe teşebbüsünden önce haberi vardı. Ben biliyorsam bunu MİT bilmez olur mu."