Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanı Burhan Kuzu, HDP’yi kapatma planının kendisine ait ofiste yapıldığı iddialarına ilişkin Habertürk'ten Balçiçek İlter'e verdiği röportajda bir kez daha yanıt verdi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın partileri hakkında kapatma hazırlığı yapıldığını söyleyerek, "Aldığım duyum şu; Cumhurbaşkanı'nın danışanı yapılan Kuzu, parti kapatma hazırlığı yapıyor şu an. Bu yılın sonuna yetiştirmek mümkünse..." dediği Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Burhan Kuzu, "HDP kapatılmayı bin kez hak etmiştir" dedi.

Habertürk'ten Balçiçek İlter'e verdiği röportajda konuya ilişkin soruları yanıtlayan Kuzu, "Niye sizin HDP’nin kapatılmasını istediğinizi düşünüyorlar? sorusuna ilkin, "HDP kapatılmayı bin kez hak etmiştir. Yasamızda ve Anayasa’mızda ne varsa hepsini yapmıştır, parti kapatmayı gerektiren... Dava açılsa asla hukuka aykırı olmaz. Böyle düşünüyorum." yanıtını verdi.

Kuzu daha sonra da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işaret ettiği gibi, 'fertlere' odaklanarak, "Parti kapatma oy veren seçmene haksızlık. Adam partiye oy veriyor, başındaki adamın birkaç yanlışı sebebiyle niye adam cezalandırılsın? O gider, başkası gelir" diye ekledi.