Türkiye’ye gelen Katolik alemin ruhani lideri Papa Franciscus, cumartesi günü İstanbul’da çeşitli etkinliklere katılacak. Papa İstanbul'daki etkinliklerine, bir süre önce kendisini Vatikan'da ziyaret eden Kırklar Meclisi üyesi, Kürt siyasetçi, Diyarbakır Sur İlçesi Belediye eski Başkanı Abdullah Demirbaş'ı da davet etti.

Rudaw’da yer alan habere göre, Abdullah Demirtaş, daveti doğruladı. Davetin kendisini memnun ettiğini belirten Demirbaş, "Kendisini tekrar Diyarbakır'a davet edeceğim. Ayrıca, bölgemizdeki durumla ilgili kendisine bir mektup vereceğim" dedi.

Diyarbakır Merkez Sur Belediye eski Başkanı Abdullah Demirbaş'ın başkanlık ettiği, her din ve etnik kimlikten kişileri bünyesinde barındıran “Kırklar Meclisi”, geçen Mayıs ayında Vatikan'da Papa tarafından kabul edilmiş ve ayinde protokoldeki yerlerini almıştı.

Ayine katılan binlerce kişiyi selamlayan ve iki kez "Diyarbakır'dan gelen heyeti selamlıyorum" diyen Papa, ayinden sonra kendisini protokolde bekleyen Diyarbakır heyetiyle görüşmüş, Abdullah Demirbaş da onu Diyarbakır'a davet etmişti.

Papa, İstanbul'da Aya Sofya Müzesi ve Sultanahmet Camii'ni gezecek, Şişli'deki Saint Esprit (Kutsal Ruh) Katolik Kilisesi'ndeki ayine katılacak. Franciscus, Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret edecek ve Patrik Bartholomeos ile özel bir görüşme yapacak. Papa ve Patrik Bartholomeos, daha sonra Aya Yorgi Patrikhane Kilisesi'nde dua edecek.

İstanbul'daki teaslarının ardından Papa Franciscus, Pazar akşam saatlerinde Türkiye'den ayrılacak.