MHP'den ihraç edilen milletvekili Ümit Özdağ Hollanda krizinin ardından Başbakan Binali Yıldırım'ın istifa ettiğini ama istifasının kabul edilmediğini öne sürdü.

Referandum çalışmaları kapsamında Zonguldak'ta bulunan Özdağ, Genel Maden İşçileri Sendikası'nda referandum konulu konferansı öncesinde basın mensuplarına açıklama yaptı.

Özdağ, Hollanda krizi sürecine ilişkin "Acaba Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı (Fatma Betül Sayan Kaya), Başbakan’ın aksi talimatına rağmen Hollanda’ya geçti mi? Bunun üzerine Sayın Binali Yıldırım istifasını verdi mi? İstifası kabul edilmedi mi?" ifadelerini kullandı.

'YILDIRIM, KAYA'YA HOLLANDA'YA GİTME DEDİ, KAYA DİNLEMEDİ’

Başbakan Yıldırım'ın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın Hollanda'ya geçmesine itiraz ettiğini ancak itirazının dikkate alınmaması üzerine istifa ettiğine işaret eden Özdağ şunları söyledi:

"Önce Sayın Başbakan şunun cevabını Türk kamuoyuna versin; Acaba Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Hollanda’ya geçmek istediği gece, Başbakan Hollanda’ya geçmesini yasakladı mı? Bakan Hanım, kendisine 'gitme' demesine rağmen Başbakan'a, 'Sizin talimatınızı dinlemiyorum' dedi mi? Ve Başbakan’ın aksi talimatına rağmen Hollanda’ya geçti mi?

Bunun üzerine Sayın Binali Yıldırım istifasını verdi mi? İstifası kabul edilmedi mi? Ve istifası kabul edilmediği günden bu yana Sayın Binali Yıldırım, istifa etmeyi bile beceremeyen bir Başbakan olarak protestosunu, toplantı saatlerini, Cumhurbaşkanının (Recep Tayyip Erdoğan) saatleriyle çakıştırarak mı yapıyor? Yoksa bunların hiçbirisi doğru değil mi? Ben Sayın Binali Yıldırım’a bize iftira atmayı bırakmasını ve önce bu soruların cevabını kamuoyuyla paylaşmasını rica ediyorum."