CHP'nin güçlü isimlerinden Onur Öymen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bursa gezisi sırasında 'olabilir' dediği Ergenekon davası sanıklarının milletvekili olacağı iddialarını yalanlamadı. Onur Öymen, "Yasalar çerçevesinde aday olmaya hak kazanmış insanların adaylığına kimse karışamaz. Geçmişte örnekleri vardır. O bakımdan hiç kimse vatandaşlarımızın yasal haklarını engellemeye kalkışmamalı." dedi.

ÖYMEN DEMOKRASİYİ SAVUNUYOR!

Partisinin Bursa İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Onur Öymen, hükümeti Lübnan'ın içişlerine karışmakla suçladı. Türkiye'nin dış politikasını sert dille eleştiren Öymen, Türkiye'nin artık demokratik ülkeler arasında olmadığını söyledi. Öymen, uluslar arası kurumlar tarafından yapılan demokratikleşme sıralamasında Türkiye'nin 89. sırada yer aldığını ifade etti.

KİMSE VATANDAŞLARIMIZIN YASAL HAKLARINI ENGELLEMEYE KALKIŞMAMALI

CHP Bursa Milletvekili Onur Öymen, bir gazetecinin 'Ergenekon davası sanıklarının CHP'den adaylığı gündemde, bu konu partide konuşuluyor mu?' sorusuna ilginç açıklamalarda bulundu. Bu yönde kendisine bilgi ulaşmamasına rağmen kimlerin aday olabileceğinin yasalarda belirlendiğini anlatan Öymen şöyle devam etti: "Adayların nasıl gösterileceği konusunda netlik yoktur, ön seçim mi olacaktır. Milletvekili adaylarının nasıl yöntemle belirleneceği net değildir. Yasalar çerçevesinde aday olmaya hak kazanmış insanların adaylığına kimse bir şey söyleyemez. Yasalar o insanın aday olmasına izin veriyorsa o insan ön seçime katılarak veya merkez yoklamasıyla aday olursa kimse hukuken karşı çıkamaz. Bunun geçmişte örnekleri görülmüştür. O bakımdan hiç kimse vatandaşlarımızın yasal haklarını engellemeye kalkışmamalı."

"BAŞARIMIZ İKTİDAR PARTİSİNİN OYUNUN DÜŞMESİYLE DE ORANTILI"

CHP'nin önümüzdeki Haziran'da yapılacak seçimlerde başarı kriterinin ne olduğu yönündeki soruyu da cevaplandıran Öymen, başarının sadece kendilerinin alacağı oy oranıyla değil, iktidar partisinin oyunun düşmesiyle de orantılı olduğunu söyledi. Öymen, "Sadece biz ne kadar oy alacağız diye düşünürsek yanılırız. Bizim rakibimiz olan iktidar partisi ne kadar oy alacak, o önemli. Bu partinin yanlışlarını, eksiklerini kamuoyuna anlatıyoruz. Ne kadar anlattığımızın göstergesi, kendi aldığımız oyun dışında halkın iktidara desteğinin azalması olur. Oyumuz yüzde 28'in üzerine çıkmıştır. İktidar partisi yüzde 32'inin altına inmiştir. İktidar partisinin yanlışları; açılım, Habur skandalı halkımıza iyi şekilde anlattık. İktidara halk desteği azalmıştır. Göreceğiz seçimlerde hakikaten o zaman becerdiğimiz gibi iktidar partisinin oylarını yüzde 30'lara çekebilecek miyiz, kendi oylarımızı artırabilecek miyiz? Sadece aldığımız oy değil, bize oy veren insanların desteğini sürdürmek de önemli. 9,5 milyon insan oy veriyor bize, niçin oy veriyor partimizin ilkelerini Atatürk'ün ilkelerini savunduğumuz için." diye konuştu.

ARAP ATA SÖZÜYLE CEVAP VERDİ

Bir gazetecinin 'Yeniden aday olacak mısınız?' şeklindeki soruya, makam sevdalısı olmadığını söyleyerek cevap veren Öymen, şöyle dedi: "Devlete hizmet herkes için önemlidir. Benim için makamlar bir hizmet aracıdır. Kişisel durumunuz ne olursa olsun devlete hizmet hepimizin ortak sorumluluğudur, boynumuzun borcudur. Bir Arap atasözü der ki, 'Bir insanı insan yapan makamları değildir, bir makamı makam yapan oradaki insandır.' Önemli olan makam sahibi olmak değil, bulunduğu makamın gereğini yerine getirmektir."

(CİHAN)