Seçmenler Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan, resmi nitelikteki belgeler ile oy kullanabilecek. Kimlik tespitinde, nüfus cüzdanı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi gibi kimliği tereddütsüz ortaya koyan resimli belgelerden birinin ibrazı gerekecek.

Bu seçimde ilk defa oy pusulalarında adayların fotoğrafları yer alacak. Pusulanın ilk sırasında Recep Tayyip Erdoğan , ikinci sırada Selahattin Demirtaş, üçüncü sırada ise Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu'nun fotoğrafı bulunuyor.

TÜM TÜRKİYE'DE AYNI SAATLER ARASINDA

Yüksek Seçim Kurulu bu seçimde doğu illerinde daha erken oy kullanılmasına ilişkin düzenleme öngörmedi. Tüm Türkiye'de oy verme işlemi 08.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Oy verme işlemi sırasında hamileler, hastalar, engelliler ve yaşlılara öncelik tanınacak.

Gece saat 24.00'e kadar alkollü içki satılması, içkili yerlerde ve umumi mahallerde her çeşit alkollü içki içilmesi yasak. Bu saatler arasında emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka kimse, köy, kasaba ve şehirlerde silah taşıyamayacak.

SEÇİM YASAĞI 21:00'E KADAR SÜRECEK

Saat 18.00'e kadar televizyon ve radyolar ile her türlü yayın organları tarafından seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber , tahmin ve yorum yapılması yasak olacak. 18.00-21.00 saatleri arasında ancak YSK tarafından seçim ile ilgili verilecek haber ve tebliğler yayınlanabilecek.

Saat 21.00'den sonra bütün yayınlar serbest olacak, ancak YSK'ca gerek görülmesi halinde, 21.00'den önce de yayınlar serbest bırakılabilecek.

Cumhurbaşkanı seçimi geçici sonuçları YSK tarafından 11 Ağustos'ta ilan edilecek.