Halkların Demokratik Kongresi (HDK) 7. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleşti.
 
7. Genel Kurul’a Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Genel Başkanı Leyla Güven, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Nadir Yıldırım, Besime Konca, Burcu Özçelik, Çağlar Demirel, Garo Paylan, Ayhan Bilgen, Devrimci Parti, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanı Çiçek Otlu, Barış Anneleri Meclisi üyelerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Kongrede gelecek döneminde özellikle örgütlenme noktasında çaba içerisinde olunması ve HDK’nin her yerde örgütlendirilmesinin gerektiğine dikkat çekildi.

Genel kurulun son gündem maddesi ise gelen öneriler sonrası alınan karar önergelerinin okunup, delegasyon tarafından kabulü oldu.
Daha sonra yeni eş sözcüler ve genel meclis üyeleri belirlendi.

121 kişilik genel mecliste kadınlar büyük temsilliyet buldu. 60’ını kadınların oluşturduğu mecliste 59 erkek ve 2 LGBTİ birey yer aldı.

Kocaeli Üniversitesi’ndeyken uzaklaştırılan akademisyenlerden birisi olan Onur Hamzaoğlu ile birlikte önceki genel kurulda seçilen Gülistan Koçyiğit eş sözcülüğe seçildi.

Genel kurulun sonuç bildirgesinin de yarın kamuoyu ile paylaşılacağı öğrenildi.

Eş sözcülüğe getirilen Onur Hamzaoğlu, kurul sonunda yaptığı konuşmada, “Yarım asrı geçen ömrümde çok özel bir gün. Bugüne kadar yaptıklarım ve yaşadıklarımdan çok farklı bir yaşam biçimi içerisinde olmama karar verdiniz. Dolayısıyla bugün benim için ikinci bir doğum günü tarihi olacak” dedi.

‘DEMOKRATİK CUMHURİYETİ İNŞA EDECEĞİZ’

Hamzaoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
“Biz hep beraber geleceğimize daha güçlü yürümek için tarihimize sahip çıkacağız. Ben bu dönemi faşizm olarak kabul etmekteyiz.
Bir eksiğimiz var kitleleri organize etme. Bunlarla ilgili yeni tartışmalar yapmak zorundayız. Hem kendi kitlemizin durumu ve  geleceği için hem de faşist iktidarın nasıl önce cepheye sürdüğünü ortaya koymamız gerekiyor. Bütün bunları başkansız, savaşsız, şiddetsiz, OHAL’siz bir Türkiye için yapacağız. Hep beraber yeni ülkenin inşasında herkes için, kadınlar, gençler, çocuklar için barışı, eşitlikçi bir toplumu, demokratik cumhuriyeti hep beraber inşa edeceğiz.” (Kaynak: ANF)