Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, açlık grevlerinde gelinen son durumu görüşmek üzere, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile görüştü.

BDP'liler sürecin kritik aşamada olduğunu belirterek, bir an önce adım atılmasını istedi. Adalet Bakanı ise açlık grevlerinin sora erdirilmesi durumunda sorunların daha kolay çözüleceğini dile getirdi.

ÖNDER: ASLOLAN HUKUKEN HAK OLAN ŞEYİN KULLANDIRILMAMASI

NTV'ye açıklama yapan BDP'li Önder, Ergin'le görüşme talebinin kendilerinden geldiğini söyleyerek, "BDP'nin bu konudaki gayretleri 'gözdağı' olarak kodlanıyor. Parti olarak böyle bir açlık grevinden kazancımız olamaz. Bunun ağırlığını omuzlarımızda hissediyoruz. Onun için her kulağa seslenmek için çırpınıyoruz. Bir gözdağı verme söz konusu değil, dikkat çekme gayretindeyiz" diye konuştu.

Görüşmede Bakan Ergin ile 'cezaevindeki koşulları, açlık grevinde olan hükümlülerin durumlarını ve grevlerin olası sonuçlarını' değerlendirdiklerini kaydeden Önder, "Adalet Bakanı insani değerleri yüksek sorumluluk anlayışıyla sürece yaklaşmaya devam ediyor," dedi.

"BİR TOPLU İĞNE BAŞI KADAR İMKAN VAR MI'YI KONUŞTUK"

Önder görüşmeyle ilgili olarak, "'Bir toplu iğne başı kadar imkan var mı?' bunları araştırdık, karşılıklı bunları değerlendirdik," dedi.

"Siyaseten 'taviz verildi, taviz alındı, dediklerini yaptırdılar, yaptıramadılar' ekseninden çıkarmamız lazım olayı," diyen Önder, "Çünkü meselenin özü bu değil. Meseleye böyle yaklaşmak çözümsüzlüğe çanak tutmaktan başka bir işlev görmüyor. Aslolan burada hukuken hak olan şeyin kullandırılmaması var. Bir yanlıştan dönülmesi, eksikliğin telafi edilmesi olarak soruna yaklaştığımızda mesele çözülür," dedi.