Adana Seyhan'da gazete dağıtımı yaparken uğradığı silahlı saldırı sonrası yaşamını yitiren Azadiya Welat çalışanı Kadri Bağdu'nun cenazesi, on binlerce kişinin katıldığı yürüyüşün ardından Küçükoba Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

Adana'nın Seyhan'a bağlı Şakirpaşa Semti'nde gazete dağıtımı yaparken dün uğradığı silahlı saldırı sonrası yaşamını yitiren Azadiya Welat çalışanı Kadri Bağdu'nun cenazesi, binlerce kişinin katıldığı yürüyüşün ardından götürüldüğü Küçükoba Mezarlığı'nda "Şehit Namırın" sloganları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Defin işlemlerinin ardından Bağdu'nun mezarının başına Özgür Gündem ve Azadiya Welat gazeteleri bırakıldı. Yapılan saygı duruşunun ardından konuşan Azadiya Welat Gazetesi Editörü Çetin Altun, tüm basın camiasına başsağlığı dileğinde bulundu.  

Katillerin kim olduklarını bildiklerini ifade eden Altun, yapılan saldırının sorumlularının katliamın fermanını veren devlet yetkilileri olduğunu söyledi. Altun, Özgür Basın çalışanlarına yapılan tüm saldırıların hesabını basın çalışanları olarak soracaklarını ve asla gerçekleri yansıtmaktan vazgeçmeyeceklerini söyledi.

'FAİLLER BULUNMADIĞI TAKDİRDE FAİL DEVLET VE HÜKÜMETTİR’

HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani ise, yıllardan bu yana Özgür Basın çalışanlarına yönelik saldırıların yapıldığını ve bunun son halkasının Bağdu olduğunu ifade ederek, devletin failleri bildiğini söyledi.

Devlet kurumlarına yapılan saldırıların faillerinin anında bulunduğuna dikkat çeken Zozani, iki gün geçmiş olmasına rağmen Bağdu'nun failleri ile ilgili herhangi bir gelişme yaşanmadığını söyledi.

Zozani, hükümete seslenerek, Bağdu'nun faillerinin bir an önce bulunması gerektiğini ifade ederek, "Failler bulunmadığı takdirde fail devlet ve hükümettir" dedi.

Özgür Basın çalışanları için Ape Musa'nın generalleri ifadesini kullanan Zozani, Özgür Basın'ın asla yılmayacağını ifade ederek, "Kadri Yoldaş'ın dağıttığı gazetelerin yerde kalmayacağı gibi Ape Musa'nın kalemini de asla yerde bırakmayacaklar" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Bağdu için Şakirpaşa'da kurulan taziye çadırı kitlesel bir şekilde ziyaret edildi. (Özgür Gündem)