CHP'de parti içi muhalefet, 'olağanüstü' kurultay çağrısına parti yönetiminden olumsuz yanıt alınca, 'seçimli' olağanüstü kurultayın toplanması için imza toplanmaya başlandı.

Habertürk'ten Düzgün Karadaş'ın haberine göre olağanüstü kurultay için imza toplamaya başlayanların en geç 25 Kasım'a kadar 603 imzayı tamamlayarak Genel Merkez'e teslim etmeleri gerekiyor.

Noter tasdikli kurultay çağrısına ilk imzaları genç delegeler attı. Gençler adına yapılan yazılı açıklamada, "CHP'nin en genç kurultay delegeleri olarak; olağanüstü kurultayı mecburi olarak görüyoruz" denildi.

İmza veren gençler adına yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"2019 seçimlerinde iktidara giden yolda 'Anadolu ateşini' yakmak üzere olağan üstü kurultayın toplanması için ilk imzayı biz gençler veriyoruz. Olağan kurultay takviminin seçimin hemen akabinde başlatılmasını da, siyasi etik gereği reddediyoruz. Parti Kurultay'ının en genç Kurultay Delegeleri olarak; olağanüstü kurultayı mecburi olarak görüyoruz. Bu sebeple verdiğimiz imzalarla, olağanüstü kurultay için ilk kıvılcımı yakıyoruz."