İstanbul ile Ankara başta olmak üzere birçok kentte oy kullanılan okulların bahçelerinde bekleyen plakasız araçlar dikkat çekiti. HDP'liler araçlara ilişkin girişimlerde bulunurken, CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu ise, okul önlerinde bekleyen araçların fotoğraflarını paylaşarak, "Plakasız araçları polise sordum, bizim değil dediler... Neden plakasız dedim... Kem-küm ettiler, araştırıyoruz" dedi.

Dicle Haber Ajansı'nın haberine göre İstanbul'un birçok ilçesinde sandıkların kurulduğu okullarda bulunan plakasız araçlar dikkat çekti. Yurttaşları tepkisi üzerine okullardaki görevli polisler araçların kendilerine ait olduğunu iddia etti.

HDP için görev yapan avukatlardan İlknur Alcan, plakasız araç gören herkesin HDP müşahitlerine bildirmelerini yada 154'ü arayarak aracın trafikten çekilmesini talep etmesi gerektiğini ifade ederek, "Çok sayıda bu araçlarla karşılandı, gidip görüşüldüğü zaman bu araçları kullananların hepsinin polis olduğun ortaya çıktı. Kim bu araçları kullanırsa kulansın böyle bir hakları yok bunun için gerekli yerlere müracaat edilmesi gerekiyor. Halkımız bu tür araçlar görürlerse mutlaka bizlere bildirsinler ki gerekli işlemleri yapalım" dedi.

Öte yandan HDP İstanbul İl Örgütü Hukuk Komisyonu'ndan avukat Kadir Tunç da, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube yetkilileri ile görüştü. Emniyet yetkililerinin plakasız araç kullanmak gibi genel bir durum olmadığını kendilerine belirttiğini dile getiren Tunç, konunun takipçisi olacaklarını söyledi. 

İstanbul'da plakasız araç bulunan okul listesi

Maltepe Gülsuyu İ.Ö.O
Maltepe Kadir Rezzan Has İ.Ö.O
Prof. Abdullah Türkoğlu İ.Ö.O
Sarıyer Orgeneral Emin Alpkaya İ.Ö.O
Zeytinburnu Kazım Özalp İ.Ö.O
Esenler Oruç Reis İ.Ö.O
Göztepe Halil Türkan İ.Ö.O
Avcılar Mustafa Kemal Paşa İlahiyat Lisesi
Altunizade Hafız Özal İ.Ö.O
Kadıköy Mehmet Karamancı İ.Ö.O
Küçükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Beşiktaş Ziya Kalkavan Denizcilik Lisesi
Esenyurt Bağlarbaşı İbrahim Özaydın İ.Ö.
Samandıra Cengiz Topel İ.O
Eyüp Cumhuriyet O.O
Esenler İbrahim Turhan Lisesi
Esenler Marasal Çakmak İ.O
Üsküdar Nezahat Ahmet Keleşoğlu İ.Ö.O
Yaman Dede İ.O
Levent Nimetullah Mahruk İ.O
Eyüp Alibeyköy İ.O
Sultangazi 75. yıl İ.O
GOP 23 Nisan İ.O
GOP Bekir Sami Dedeoğlu İ.Ö.O

Mersin'de ise sokaklarda plakasız araçlar dolaşıyor. Mersin'in Yenişehir, Mezitli, Toroslar, Akdeniz ilçelerinde plakasız oldukları görülen lüks araçlar ve polis araçları dolaşıyor. Toroslar ilçesi Eyüp Aygar Anadolu Lisesi Kurdali kavşağında park halinde bekleyen plakasız polis araçları hazır bekletiliyor.