Gezi Parkı protestoları sırasında 16 Haziran 2013'te  polisin attığı biber gazıyla başından vurulan ve 269 gün sonra hayata veda eden 15 yaşındaki Berkin Elvan'a ilişkin soruşturmada yeni bir delil elde edildi.

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre; bir özel hastanede görevli bir doktor ve asistanı, Berkin’in vurulduğu yere 50 metre mesafede ve birkaç dakika önce çevrelerine ve hastaneye gaz fişeğiyle ateş eden polislerin resimlerini savcılığa sundu. 2 tanık, 10 - 15 civarında polisin çevrelerine ateş ettikten sonra Berkin Elvan’ın vurulduğu yere doğru koştuklarını iddia etti.

Berkin Elvan'ın polis tarafından gaz fişeğiyle vurularak öldürülmesine ilişkin soruşturmada ilk bilgi ve ihbarlar dava dosyasına ulaşmaya başladı.

Özel Okmeydanı Hastanesi'nde çalışan M.B. bugün savcılıkta alınan ifadesinde gece boyunca görevli olduğunu, sabah bir grup polisin poliklinik ve Cemal Kamacı Spor Merkezi çevresine geldiklerini ve gaz tabancalarıyla göstericilere ateş açtığını belirtti.

Bu sırada asistanı P.K.’nın polislerin fotoğraflarını çektiğini anlatan M.B., bu fotoğrafları savcılığa sundu. M.B., ifadesinde polislerin attığı gaz fişeklerinden birinin kliniğin camına isabet ettiğini ve içeriye gaz dolduğunu belirterek, “Hatta bizde dışarıyı seyrettiğimiz için korktuk. Sokakta bulunan polislere içeride hasta var dedik. Çünkü asistanım astım hastasıydı. Polislerden biri gir içeri diyerek bağırdı. Asistanımı başka bir odaya gönderdim” dedi.

Saat 07.11’de delil olması bakımından asistanının fotoğraf çektiğini kaydeden MB, “zaten fotoğraf çektikten bir müddet sonra Berkin’in vurulduğu yere doğru koştular. Bizim yerden Berkin’in vurulduğu yer yürünebilecek mesafededir” dedi.

Berkin ailesinin Avukatı Evrim Deniz Karatana, Berkin’in bu hastaneye 50 metre mesafede 07.15 civarında vurulduğunu, şüphelilerin bu fotoğraftaki polisler de olabileceğini belirtti.