Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 17 Aralık sürecinde Twitter’daki Haramzadeler hesabı tarafından paylaşılan ses kayıtlarıyla kamuoyuna duyurulan İstanbul’daki Okçular Tekkesi’nin Bilal Erdoğan’ın yönetiminde bulunduğu Okçular Vakfı’na verildiği iddialarını doğruladı. Arınç, tekkenin “eğitim, spor, kültür ve sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere” vakfa tahsis edildiğini bildirdi.

Fırat Kozok'un Cumhuriyet'te yer alan haberine göre 30 Mart yerel seçimleri öncesi YouTube’a da yüklenen ses kayıtlarında yer alan iddialara göre tekkeye ilişkin iki farklı telefon konuşması yapılıyordu. İddiaya göre bunlardan ilki Bilal Erdoğan ile tekkenin kullanım hakkını belediyeden devralan KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım arasında geçiyordu. Kayıtlara göre, Yıldırım, Okçular Tekkesi’nin durumuna ilişkin Erdoğan’a bilgi veriyordu.

Yıldırım, tekkenin vakfa tahsis edilebilmesi için belediyenin kendilerine verdiği üst kullanım hakkını iade etmesi gerektiğini söylüyordu. Yıldırım bunun ardından tekkenin kiralanabileceğini belirtince, Erdoğan, “Yok ya şimdi kiralama işi olmaz. Bizim onu bir şekilde vakıfa kazandırmamız lazım” diyordu. Erdoğan ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la görüşeceğini ifade ediyordu. KİPTAŞ’ın tekkeye ne değer biçtiğini soran Erdoğan, Yıldırım’dan, “Yaptığımız masrafın hakedişi” karşılığını alınca ve “Ha yani ne harcadıysanız o” diyordu. Yıldırım ise buna, “Tabii ne harcadıysak o. Biz fazla bir şey istemeyiz yani” diye yanıtlıyordu. Bilal Erdoğan “Siz bu kanunu ... çok ciddiye alıyorsunuz ya! KİPTAŞ başka, belediye başka gibi” deyince, Yıldırım 20 milyon lira harcadıklarını belirterek ileride birilerinin olayı kurcalaması halinde sıkıntı çıkabileceğini söylüyor ve sıkıntı olmaması için yasaya uygun yapılması gerektiğini ifade ediyordu.

İkinci konuşmada ise bu kez Yıldırım’la Sami Kılıç adlı belediye bürokratı olduğu anlaşılan bir kişi konuşuyordu. Yıldırım, Kılıç’ı arayarak “Okkçular Tekkesi’ne ne yapacağız abi” diye sorarken, Kılıç ise “Evet abim işte konuşuyorlar. Abi konuştular, ettiler işte beyler” diye çıkışıyordu.

Bu skandal tapelerin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, konuyu TBMM gündemine taşımış ve Başbakan Yardımcısı Arınç’a, “Okçular Tekkesi ve arazisi Okçular Vakfı’na satış yoluyla mı yoksa tahsis yoluyla mı devredilmiştir? Bu iş için KİPTAŞ’a verilen bedel nedir” diye sormuştu. Oran, tapeleri anımsattığı soru önergesinde tapeleri de anımsatmıştı.

Oran’ın önergesini yanıtlayan Arınç, “İstanbul ili, Beyoğlu ilçesinde bulunan Okçular Tekkesi de eğitim, spor, kültür ve sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere tahsis edilmiştir” dedi.