Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi Avukatlar Ramazan Demir ve Ayşe Acinikli'nin de aralarında bulunduğu 8'i tutuklu 50 kişi hakkında "Örgüt yöneticisi olmak" ve "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması, tutuklu avukatlardan Ayşe Acinikli ve Ramazan Demir'in savunmasının ardından diğer tutuklu sanıkların savunmaları ile devam etti.

TUAD yöneticisi Faysal Karademir, savunmasında haksız nedenlerle tutuklandığını belirterek, çözüm sürecinde dönemin Başbakanı'na bildirdikleri önerilerin suç olarak kabul edildiğini söyledi.

Karademir'in ardından tutuklu TUAD yöneticisi Hasan İhsan Elyakut savunma yaparak, "Hakkımızdaki iddianameleri yazan savcılar şuan yurt dışındalar, onların yazdığı iddianameler yüzünden 20 bin insan tutuklu" dedi.

EŞİ İLE GÖRÜŞMESİ SUÇ SAYILMIŞ

TUAD yöneticilerinden Cemalettin Gördeğir ise savunmasında "Eğer hukuk normları ve yasalar önünde yargılanırsam memnun olurum. Yok eğer intikam için yargılanıyorsanız o hukuk sayılmaz" dedi.

TUAD yöneticisi Şengül Kaçar ise "Oraya gittiğimde gördüm ki benim gibi yakını cezaevinde olan hasta olan bir sürü insan var. Ben de bu yüzden orada yer almak istedim. Ben de hasta tutuklular için elimden geleni yaptım. Benimle ilgili suçlamalardan biri eşimle olan görüşmelerim. Bu da benim en doğal hakkım, eşimle görüşebilirim" dedi.

Son olarak tutuksuz yargılananlar adına söz alan Av. Hüseyin Boğatekin ise "Arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar hiçbirimiz savunma yapmayacağız" dedi.

Yapılan savunmaların ardından duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, iddia makamının tüm tutuklu sanıkların tahliye edilmesi yönündeki talebine rağmen, tutuklu sanıklardan TUAD yöneticileri Cemalettin Gördeğir ve Sengül Kaçar'ın tahliyesine karar vererek, duruşmayı 7 Eylül 2016 tarihine erteledi. (DİHA)