Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Edirne mitingi nedeniyle ÖDP ve TKP’nin il binaları basıldı. 14 ÖDP üyesi polisler tarafından dövülerek gözaltına alındı.

Başbakan Erdoğan’ın seçim mitingi gerçekleştirdiği illerde muhalif partilerin il binaları polisler tarafından basılmaya devam ediyor.

Dün Çanakkale’de TKP Çanakkale İl Örgütü binası polisler tarafından basılırken, bugün ise Edirne mitingi öncesi ÖDP ve TKP’nin il binaları polisler tarafından basıldı. Baskınlarda ÖDP üyesi 14 kişi polisler tarafından dövülerek, gözaltına alındı. TKP Edirne il örgütü binasına polis zorla girildi. Pankart indirildi ve 3 TKP üyesi gözaltına alındı.

Konuya ilişkin ÖDP eş genel başkanları tarafından yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Erdoğan’ın seçim gezileri olağanüstü hal ilan edilerek gerçekleştiriliyor. Dün Çanakkale’de yaşananların ardından bugün de Edirne İl binamızda asılı ‘Hırsız, Katil AKP’ pankartını indirme gerekçesiyle Parti binamız ve TKP il binası basıldı. Edirne İl binamızın önce camları kırılarak gaz bombası atılmış, ardından polis kapıları kırarak içeri girmiştir. Parti içerisinde bulunan 14 arkadaşımız, polis tarafından dövülerek gözaltına alınmıştır. Erdoğan ve şürekası ne kadar görmek-duymak istemese de, bugün parti binamızda asılı olan pankartta yazılı olanlar ülkenin tüm sokaklarında, meydanlarında söylenmeye devam etmekte, devam edecektir. Erdoğan, bu pankartlardan polis operasyonlarıyla kurtulsa da halkın adaletinden kurtulamayacaktır. Siyaset yapma hakkımıza yönelik bu saldırının tüm sorumluları hesap verecektir.” (anf)