Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Kocaeli İl Başkanı Osman Bahçeci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 11 ay 20 gün hapis cezası aldı. Ceza, 5 yıl ertelendi.

Bahçeci, hakaret iddiası olmamasına ve Cumhurbaşkanının isminin geçmemesine rağmen ceza almasına tepki gösterdi. Bahçeci, "Amaç, korkutmak, sindirmek. Son günlerde yaşananları da görüyoruz. Aykırı sesleri, muhalif kesimi susturmaya çalışıyorlar." dedi.

Erdoğan'ın Aralık 2014'te bir törene katılmak üzere İzmit'e gelmesi öncesinde ÖDP parti binasına bir pankart asıldı. Pankarttaki karışık harfler arasında "hırsız, katil, kente gelme" ifadesi yer aldı. Bu ifadelerin Cumhurbaşkanı'na hakaret içerdiği iddiasıyla Bahçeci hakkında, Kocaeli 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı.

Davadan çıkan kararda, ÖDP Kocaeli İl Başkanı Osman Bahçeci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 11 ay 20 gün hapis cezası aldı. Ceza, 5 yıl ertelendi.

‘YAPTIĞIMIZ POLİTİK ELEŞTİRİDİR’

Taraf'ta yer alan habere göre, karara tepki gösteren Bahçeci, "Biz bu ülkede barışın kardeşliğin, sömürün olmamasını istiyoruz. Hırsızlığa, sömürüye karşı bir duruşumuz vardır. Şiddete, katliama karşı bir duruşumuz vardır. Barışı kardeşliği yaşayacağımız bir dünya talep ediyoruz. Bu talep için şiddeti içeren ve soyan soğana çeviren insanlara karşıda tavır, politik eleştirimizi yapıyoruz. Yaptığımız şey budur. Biz politik bir eleştiri yapıyoruz ama insanlar, rahatsız oluyorlar. Kimi eleştirirsiniz bu ülkeyi yöneten erki eleştirirsiniz, yönetme kültürünü eleştirirsiniz. Şiddete meyilli bir kültürü eleştirirsiniz. Sömürüyü talanı meyilli kültürü eleştirirsiniz. Bundan bile rahatsız oluyorlar. Demokratik bir şekilde kendini ifade etmenden bile rahatsızlık duyuyorlar." diye konuştu.

‘SİYASET KANALLARINI TIKAMAYA ÇALIŞIYORLAR’

Bahçeci, ülkede demokratik mekanizmaların kısılmaya çalışıldığını, bunun ciddi kötü bir gidişat olduğunu vurguladı. Bahçeci, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama’ya orada 3 Türk öldürüldüğü zaman, 'Sen bu ülkenin başısın. Sorumlu sensin' dedi. Aynısını biz ona dediğimizde rahatsız oluyor. Sen, Obama’ya dediğinde anlayışı işletiyorsunuz da sana gelende neden rahatsız oluyorsun? Onların demokratik kültürü yok. Faşizan bir uygulama ile herkese sindirme korkutma. Bana verilen cezanın kendisi de tamamen hukuksuzdur, hukuksuz bir şekilde ceza vermişlerdir. Bir partinin ile başkanıyım. Siyaset yapıyoruz. Ülkenin yasaları çerçevesinde siyaset yapıyoruz ama önümüzü kesmeye çalışıyorlar, siyaset yapma kanallarını tıkamaya çalışıyorlar. Yaptıkları budur. Onun için hukuksuzluktur. Amaç sindirmek, korkutmak. Son günlerde yaşanan basına şuraya buraya baskılarda görüyoruz. Aykırı sesleri kesmek istiyorlar."

Davasıyla ilgili beraat emsalleri olmasına rağmen ceza aldığının altını çizen Bahçeci, "Bu baskı özellikle 1 Kasım seçiminden sonra arttı. 1 Kasım seçimleri farklı türlü olsaydı 'bana ceza çıkmazdı' diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.