ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş Ankara'daki bombalı saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Taş, "Sürecin barışa doğru evirilmesini istemiyorlar, bu bombalı saldırı savaşa devam kararıdır," dedi.

Alper Taş şunları söyledi:

"SALDIRI SAVAŞA DEVAM KARARIDIR"

"Bugün Ankara'daki mitinge Türkiye'nin her tarafından renk renk insanlar geldi. Çok coşkulu bir miting olacaktı. Türkiye'nin her yerinden insanların Ankara'ya gelip barış talebini yükseltmesi birilerini rahatsız etti. Tam yürüyüş hazırlığı yapılırken böyle bir saldırı yaşandı. Bu saldırının organize bir saldırı olduğu, katliamcıların saldırısı olduğu çok açık" ifadesinde bulundu.

"Sürecin barışa doğru evirilmesini istemiyorlar. Bu bombalı saldırı savaşa devam kararıdır. Bu saldırıdan sonra KCK'nin ateşkes açıklaması daha büyük bir anlam kazanıyor. KCK, saldırılara karşı en büyük yanıtı ateşkes ilan edip, provokasyonlara gelmeyerek verecektir. Biz de barışı savunmaya devam edeceğiz.

"AKP VE ERDOĞAN ÇETELERE MUHTAÇ HALE GELDİ"

Mafya lideri Sedat Peker'in AKP'ye desteğini açıkladığı mitingde sarf ettiği "Oluk oluk kan akacak" sözleri ile Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın, "KCK'nin ateşkes ilan etmesi bizi ilgilendirmez" açıklamasının birbirinden ayrı düşünülemeyeceğine dikkat çeken Taş, şöyle konuştu:

"Savaşı yaygınlaştırıp oluk oluk kan akıtmak istiyorlar. Tek çıkışlarının savaşta olduklarını biliyorlar. Bu çetelere fazla önem verilmemeli, ama bu çetelerin AKP'nin ve Tayyip Erdoğan'ın arkasında dizilmesi de manidardır. AKP ve Tayyip Erdoğan'ın yalnızlaştığını, çetelere muhtaç hale geldiğini gösteriyor. AKP ve bu çeteler kandan besleniyorlar. Ancak biz buna izin vermeyeceğiz. Yalçın Akdoğan'ın sözlerine bakarsanız, 'KCK'nin ateşkes ilan etmesi bizi ilgilendirmez' diyor. Sedat Peker de 'oluk oluk kan akacak' diyor. Biz ise bunlara karşı barış barış barış! diyoruz."