BDP grup başkan vekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder'den oluşan heyet, Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı Adası'na gitti.

16'ıncı kez İmralı Adası'na giden BDP-HDP heyeti Öcalan ile son görüşmelerini 8 Şubat'ta gerçekleştirmişlerdi.

Bugün İmralı Adası'nda Öcalan’la bir görüşme gerçekleştiren BDP-HDP heyetinin açıklaması şöyle:

“Sayın Öcalan’la yaptığımız yaklaşık 3 saat süren toplantıda kendisinin devlet heyetiyle yaptığı son görüşmenin olumlu geçtiğini ifade etti. Her ne kadar diyalog aşamasından müzakere aşamasına henüz geçilmemiş olsa da Sayın Öcalan umudunu halen koruduğunu belirtirken, halkın da bu şekilde yaklaşmasını isteyerek, tüm bu sürece dair genel ve çarpıcı bir değerlendirmeyi 21 Mart Amed Newroz’unda okunacak tarihi bir mektupla yapacağını söyledi.

Devletin çatışmasızlıkla geçen son bir yıldan çıkaracağı derslerin ve bunların pratiğe dönüştürülme biçiminin kalıcı barış ve büyük demokratik çözümün geleceğini belirleyeceğini önemle belirtti.

Sayın Öcalan yaşanan tüm sıkıntıların ancak müzakere çerçeve yasasının çıkmasıyla son bulacağını, darbe mekaniğinin ve demokratik Türkiye’nin önündeki diğer engellerin de ancak böyle tasfiye edileceğine vurgu yaptı.

Sayın Öcalan HDP’ye yönelik saldırılarla ilgili olarak ise şunları söyledi: “Barış ve demokratik siyaset isteyen ve bu doğrultuda emek sunan HDP’li siyasetçilere dönük son kabul edilemez saldırılar barışın kıymetle önemini herkesin tekrar hatırlamasına vesile olmalıdır. Buradan hükümete düşen sorumluluk da şudur: Eğer bu saldırıların içinde değillerse bu barış düşmanı gladyo parçacıklarını süratle tasfiye etmek zorundadırlar. Süreç açısından da zorlayıcı ve kabul edilemez olan bu saldırılar karşısında tüm demokratik çevreler ve halkımız gerekli tedbirleri almalıdır. Bu temelde yaklaşan yerel seçimlerin barış açısından bir referandum olduğu gerçeğiyle başta aday adayları olmak üzere tüm demokratik kurumlarımız ve halkımız seferber olmalıdır.”