Özlem Sevgi/ Müjgan Yağmur

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın 28 yaşındaki yeğeni Dilek Öcalan ve PKK'nin kurucularından Kemal Pir’in yeğeni Ziya Pir meclise girdi.

Diyarbakır’da HDP ezici bir çoğunlukla sandıktan 1. parti olarak çıkmayı başardı. Sayımlar devam ederken HDP Diyarbakır’dan 10 milletvekili çıkardı. AKP ise sadece 1 milletvekili çıkarabildi.

Urfa’dan 2. Sıra milletvekili adayı olan PKK lideri Abdullah Öcalan’ın yeğeni Dilek Öcalan meclise girebildi.

DİLEK ÖCALAN KİMDİR?

Abdullah Öcalan'ın yeğeni olan 28 yaşındaki Dilek Öcalan, geçtiğimiz yıl BDP'nin üçüncü kongresinde DBP ismini alan partinin yönetimine seçilmişti. Abdullah Öcalan'ın kız kardeşi Fatma Öcalan’ın kızı olan Dilek Öcalan'ı kamuoyu 23 Aralık 2013 tarihinde İmralı'ya giderek dayısıyla görüştükten sonra konuşma detaylarını medyaya aktarmasıyla tanımıştı. Bundan bir yıl önce siyasete adım atan Öcalan Haziran 2015 seçimlerinde HDP'den 2. sırada adayı gösterilmişti.

KEMAL PİR’İN YEĞENİ DE MECLİSTE

Diyarbakır’dan 7. Sıra adayı olan PKK’nin kurucularından Kemal Pir’in yeğeni Ziya Pir’de meclise girdi.

ZİYA PİR KİMDİR?

1970 yılında Gümüşhane'nin Torul ilçesinde doğan Pir, Türkiye ve Almanya vatandaşıdır. Bochum Ruhr Üniversitesi, Ekonomi Bölümünü bitiren Pir, diploma tezini "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne Ekonomik Uyumu İçin Bir Araç Olarak Gümrük Birliği" üzerine hazırladı. Geçirdiğ rahatsızlık üzerine eğitimine bir süre ara vermek zorunda kalan Pir, 2011 yılında akademik öğrenimini tamamladı. İyi derece Almanca, Türkçe, İngilizce arta derece Fransızca dillerini konuşabilen Pir, HDP Urfa 2. sıra milletvekili adayı gösterilmişti.