Bugün İmralı’da 3. Görüşmeyi gerçekleştiren BDP heyeti İmralı’dan döndü.

Mudanya'dan sabah saatlerinde İmralı'ya giden heyet, saat 16.20'de, Sahil Güvenlik'e ait "Kıyı Emniyeti 4" isimli tekne ile, İstanbul Ataköy Marina'ya geldi.

Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan ve Selahattin Demirtaş’tan oluşan heyet dönüşte basının karşısına çıktı.

BDP Eş Genel Başkanı Demirtaş Abdullah Öcalan’ın mesajını okudu ve soru almadan ayrıldı.

Demirtaş Öcalan'ın mesajlarını şöyle aktardı: "Mevcut çözüm süreci olumlu anlamda ilerleyerek devam ediyor. Hedefimiz tüm Türkiye'nin demokratikleşmesidir. Çabalarımız da bunun içindir.

Bu amaca hizmet edecek çerçevede 21 Mart Newroz kutlamasında bir çağrı yapmak üzere hazırlıklarımı sürdürüyorum. Hazırlayacağım bildiri tarihi nitelikte bir çağrı olacaktır.

Bu çağrı çözümün askeri ve siyasi bütün ayaklarına dair doyurucu bilgiler içeriyor olacaktır. Silah meselesini de hızla ve zaman kaybetmeden, bir tek can dahi yitirilmeden çözmek istiyorum.

Bütün bunların pratikleşmesi için yüce bir iradeyi temsil eden parlamentonun ve siyasi partilerin sunacağı desteği çok değerli buluyorum.

Geri çekilmenin hızla gerçekleşmesi ve barışın kalıcı hale gelmesi için ümit ediyorum ki parlamento da aynı hızla üzerine düşen tarihi misyonun gereğini yapacaktır.

Süreç ilerledikçe kamuoyunu kendi adıma daha detaylı bir şekilde bilgilendirebilmeyi umuyor; herkese bir kez daha selam ve sevgilerimi iletiyorum."

NEWROZ'DA ÖCALAN'IN MESAJI OKUNACAK

İmralı’ya ilk ziyareti DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk ve BDP Mardin Milletvekili Ayla Akat Ata gerçekleştirmişti. BDP, ikinci heyet için Selahattin Demirtaş'ın adını önermiş, ancak Adalet Bakanlığı izin vermemişti.

Adaya giden ikinci heyette ise BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan yer almıştı.

Abdullah Öcalan, BDP, Kandil ve örgütün Avrupa kanadına üç mektup yazmıştı. Mektuplar, adreslerine ulaştırılmıştı.

İkinci ziyaretin ardından görüşmelere ait tutanakların basına sızması tartışmalara yol açmıştı.

Tutanakların sızmasına yol açtığı belirlenen BDP Parti Meclis üyeleri Rauf Kocaman ve Resul Baykara görevlerinden istifa etti. Partinin basın bürosunda çalışan Ali Özgüç’ün işine de son verildi.

PKK, elinde tuttuğu 6’sı asker 8 kamu görevlisini de geçen hafta serbest bırakmıştı.