PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, ağabeyinin, kendisinin sorgu görüntülerine ilişkin, "Eğer öyleyse karşı taraftaki insanın bende sordukları sorular var. Niye o adam sorulmuyor? Montaj yapmışlar" dediğini aktardı.

Abdullah Öcalan'la  görüştüğü İmralı Adası'ndan Gemlik'e dönen Mehmet Öcalan, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, aile görüşünü yaptıklarını ve genel konuları değerlendirdiklerini söyledi.

"Bu süreç tek taraflı olmaz, bir an önce müzakere görüşmelerinin başlaması gerekiyor" diyen Öcalan, "gecikmenin kimseye fayda getirmeyeceğini, demokratik bir şekilde çözüm bulunması" gerektiğini belirtti.

"Avukatların İmralı Adası'na gidememesi" konusunu da konuştuklarını dile getiren Öcalan, "Bu, hayati bir şeydir. Eğer denizin ortasındaysa bunun hukuksal anlamda davaları vardır. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde (AİHM) davaları vardır. Bununla ilgili avukatların bir an önce gelmesini istiyor ve halk da bunu istiyor" diye konuştu.

Soruların ardından Öcalan, kendisinin de bir açıklama yapmak istediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"35 seneden beri bir medya diye biliyoruz. 35 seneden beri bu medya grubu, onu kendine sığınak yapmıştır. Bu görev onlara verilmiştir. Onlar bu göreve devam etsinler. Bu, ne Türklere ne Kürtlere bir hayır getiremez. O videolara devam etsinler. O görev, onlarındır. Onlar için hayırlı olsun."

Öcalan, bir gazetecinin "Sorgu görüntülerini mi kast ediyorsunuz" sorusuna "evet" karşılığını verdi.

"Öcalan ne dedi" sorusu üzerine Mehmet Öcalan, şöyle konuştu:

"'Bak eğer öyleyse' dedi, 'karşı taraftaki insanın bende sordukları sorular var' dedi. 'Niye o adam sorulmuyor? Montaj yapmışlar' dedi. 'İçinden alıp montaj yapmışlar' dedi. 'Bu, kimseye bir fayda getiremez. O oluşum, 35 seneden beri bunu devam ettiriyor. Onlar için hayırlı olsun. Bu, kimseye fayda getirmez' dedi." (Radikal)