Barış Bloku Sözcüsü Bahadır Altan, 50 Kürt siyasetçinin bugün Diyarbakır'da başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevini ANF'den Arzu Demir'e değerlendirdi.

Barış Bloku Sözcüsü Bahadır Altan, barışa katkı sunacak en küçük bir olasılığın bile değerlendirilmesi gerektiğini belirtti: "Bir iğne ucu kadar barış umudu varsa, bundan uzak durma lüksümüz yok."

Türkiye'nin Cerablus ve El Rai'de gerçekleştirdiği askeri müdahalelere de dikkat çeken Altan, "TSK, ilk defa çetelerle işbirliği halinde başka bir ülkenin topraklarına girdi. Bu gelişme, iç kamuoyuna sanki Türkiye saldırıya uğramış gibi sunuluyor. Dolayısıyla da barışa dönük her türlü talep, bu perdenin arkasında yok sayılıyor" diye konuştu.

PKK Lideri Abdullah Öcalan'dan haber alınamamasının ya da diyaloğun sağlanmamasının barışın engellenmesinde çok önemli bir etken olduğunu savunan Altan, şunları söyledi:

"Ama şu çok açık ki, Öcalan'la görüşülmesi küçücük bir barış umudunu doğuruyorsa, bundan vazgeçemezsiniz. 7 Haziran sonrasında öyle bir hava yaratıldı ki, sanki siyaset kanalları açık ve sanki HDP ve Kürtler barış istemiyor. Hiç de akla ve mantığa uygun değerlendirme değil.

“Siyaset kanalları açık olsa, bunu neden reddetsinler? Hala insanlar canını ortaya koyarak barış diyorsa, dikkate alınmalı.

“Barış Bloku olarak diyoruz ki, Öcalan'a karşı olabilirsiniz ancak Öcalan'ın barışa sunacağı en küçük bir katkıyı bile reddetme lüksünüz yoktur. Bunu kim reddediyorsa, kandan ve savaştan besleniyor, demektir."