Kongra-Gel Başkanı eski Demokrasi Partisi (DEP) Milletvekili Remzi Kartal, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın demokratik çözüm süreci konusunda hükümete 30 Mart yerel seçimleri sonuna kadar süre verdiğini açıkladı.

Yüksekova Haber’de yer alan bilgilere göre, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) iktidarının seçimlerin ardından ciddi adımlar atması gerektiğini dile getiren Kartal, AKP’nin yürüttüğü siyasetin ticari siyaset olduğunu ifade etti ve ekledi:

“AKP, her şeye ekonomik kazanç üzerinden bakıyor. Irak Kürdistan hükümeti ile şu anda böyle bir ilişki kurmuştur. Biz Kürt yönetiminin bu gerçeği görmesini umut ediyoruz.

“Bölgesel Kürt yönetimi Türkiye'deki Kürt sorunu ve Suriye'deki Rojava bölgesi konusunda AKP'nin Irak'taki bir kolu gibi politika güdüyor.

“Biz Kürdistan yönetiminin Türkiye ile ticari ilişkilerini geliştirmesini tabii ki istiyoruz. Biz Kürdistan yönetiminden Türkiye'nin siyasetine alet olmamasını ve Kürt sorunu ile Rojava konusunda AKP'nin bir kolu gibi hareket etmemesini ve bu tavrından vazgeçmesini istiyoruz.”