ABD Başkanı Obama’nın Nükleer Güvenlik Zirvesi için Washington’a gidecek Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ikili görüşme gerçekleştirmeyeceği öne sürüldü.

Wall Street Journal’ın ABD’li yetkililere dayandırdığı haberine göre, gelecek hafta yapılacak Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile özel bir görüşme gerçekleştirmeyecek.

Erdoğan’ın Obama yerine ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile ikili görüşme yapması planlanıyor.

Haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Washington yakınlarındaki Maryland eyaletinde yapımı tamamlanan caminin açılışı için Obama’ya davet gönderdiği ancak Obama’nın bu daveti reddettiği de belirtildi.

Gazeteye bilgi veren üst düzey yetkililer, Erdoğan ve Obama’nın görüşmemesine gerekçe olarak iki liderin kasım ayındaki G20 Zirvesi çerçevesinde bir araya gelmesi ve şubat ayında telefonla görüşmesini gösterdi.

Üst düzey ABD’li bir yetkili de Obama’nın çok az sayıda liderle düzenli şekilde iletişim halinde olduğunu vurgulayarak, “Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne gelince, (Obama’nın) çok yoğun bir ikili görüşme programı yok, yani Erdoğan dışlanmış değil” ifadelerini kullandı.

Bu arada Obama’nın şu ana dek sadece Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile özel bir görüşme yapacağı kesinleşti.

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile bakanlık binasında bir araya gelecek. Erdoğan’a gezisinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dışında, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ve Enerji Bakanı Berat Albayrak da eşlik ediyor.

(Kaynak: Sputnik)