Cumhuriyet yazarı Nuray Mert, seçim sonrasındaki atmosferi ele alan bir yazı yazdı.

Mert, "Kaos senaryosu boşa çıksın, ülke kazansın!" başlıklı yazısında; "AKP iktidarı etrafında kümelenmiş bir grup çılgının, seçimin hemen ertesinde, hiç utanıp sıkılmadan, 'bırakalım ülke kaosa sürüklensin de AK Parti’nin kıymetini anlasınlar' havasına girdiğini," söyledi.

Mert, bu yaklaşım karşısında şu soruları sordu: "Aklınızdan zorunuz mu var, dünyanın neresinde seçime 'darbe' denilir? Ruh hastası mısınız, hangi vicdan sahibi, 'biz gidersek, ülke başınıza yıkılır, deneyin görün' havası çalar?"

Yazısında bu durumu "tam bir cinnet hali" olarak nitelendiren Mert, şunları yazdı:

"(...)AK Parti bu ülkenin önemli bir kesiminin temsilcisi, bu gerçeği unuttuğu, merkez siyasetten uzaklaştığı, toplumun diğer kesimlerine düşman gibi baktığı ölçüde gücünü yitirdi, şimdi gerçeklere geri dönme zamanı. Sağ-muhafazakâr merkezi içine katmayan bir demokratikleşme de, Kürt barışı da mümkün olmaz, bu gerçeği muhalefetin de, AK Parti’nin de unutmaması gerekiyor.

Hal böyleyken, seçimlerde büyük başarı göstermiş ve Kürt siyasetini demokratik zemine taşımakta büyük fırsat yakalamış HDP’ye yüklenmek neyin nesi? Barış sürecini, iktidar gücüne rehin tutma projesi tutmadı diye bu ne hırçınlık? İntikam alır gibi, “Bundan sonra çözüm sürecinin ancak filmini çekersiniz” tehdidi anlaşılır şey mi? Niyetiniz salihse, yüzde kırk bir desteğin sorumluluğundan kaçamazsınız, “ben oynamıyorum” diye çamura yatamazsınız!"

Mert, devamla, "iktidar etrafına kümelenmiş cinnet grubunun, ülkeyi felakete sürüklemekte kararlı olduğunu" belirterek özetle şu vurguları yaptı:

"(...)şimdi en büyük sorumluluğu yüklenmesi gereken “AK Parti oyundan çekilsin, kaos çıksın da, tek parti rejimi inşasına kaldığımız yerden devam edelim” hesabı yapanlar var.

Bu çirkin hesap, bu rezil plan boşa çıkmalı, yoksa bu büyük demokrasi fırsatı elimizde patlayacak.

Bu demokrasi fırsatını kaçırmak istemeyen herkese büyük iş düşüyor, sakın ha, boş bulunmayalım.

Hesap vermekten kaçanlar ile etraflarında kümelenmiş bir avuç fırsatçı, akıl, vicdan, haysiyet, karakter fakiri kaybetsin, ülke kazansın!"

Yazının tamamı için tıklayınız.