Nuray Mert, diken.com'da kaleme aldığı yazısında, PKK'nin 'çocukları dağa çıkardığı' iddialarını değerlendirdi. Yazısında iktidarı eleştiren Mert, "Hepiniz, hepimiz dağa çıkan çocuk yaştaki gençleri kaçıranın PKK değil, Kürt meselesini çözemeyen Türkiye’nin içinde bulunduğu açmaz olduğunu biliyoruz değil mi?" diye sordu. Mert, "O çocukları PKK değil, biz kaçırıyoruz" diye belirtti.

İşte Nuray Mert'in diken.com'daki "Türkiye’nin kaçırdığı çocuklar" başlıklı yazısının (29.05.2014) bir kısmı:

Siyasetin gündemi, tıpkı 301 işçiyi toprağa gömen facia gibi, olayın perde arkasını da hızla toprağa gömdü. Tam da bu noktada, ‘PKK’nin kaçırdığı çocuklar’ konusu gündemin merkezine oturdu.

Çocukları dağa çıkan anneler, ailelerin çığlıkları kuşkusuz önemsiz değil. Herkes kendinden pay biçsin, kim 15-16 yaşındaki çocuğunun tehlikeli bir serüvene savrulmasından kaygı duymaz? Çocuklarımız 18 yaşını geçmişse aynı kaygı ve isyanı duymaz mıyız?

O çocukları PKK değil, biz kaçırıyoruz

Bu acı yeni değil, 30 yılı aşkın zamandır anneler çocuklarını bu tehlikeli serüvene kurban veriyor. Ama bu çocukları, gençleri PKK değil, biz kaçırıyoruz, önce bunu görelim. Bunca yıl, Kürtlerin yaşadıklarına, en çok, en ‘deli-kanlı’ çağındaki Kürt çocuklarımız, gençlerimiz isyan ediyor. İsyanın adresi dağlar oluyor. ‘Artık öyle olmamalı’ diyoruz. ‘Barış süreci’nin kalkış noktası da bu değil miydi?

Son dönemde dağa çıkan çocukları, gençleri PKK’nin kaçırmadığını pekala hepimiz biliyoruz. Bu ortada sorun yok demek değil. Gönlümüz çocuk yaşlardaki gençlerin ailelerine kavuşmasından yana. Ama hepimiz biliyoruz ki, Kürt sorunu çözüme kavuşmadıkça 18 yaş altı olmasa da, üstü dağlara gitmeye devam edecek…

Yazının tamamını okumak için tıklayınız…