HAS Parti Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında yapılan il başkanları toplantısından Kurtulmuş’a destek kararı çıktı.

 

Parti genel merkezinde 4,5 saate yakın süren ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bütünleşme davetinin görüşüldüğü toplantının ardından il başkanları adına ortak basın açıklamasını, Bursa İl Başkanı Ali Molla Salih yaptı.

 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: ”Mevcut süreçle ilgili olarak genel başkanımızla yapmış olduğumuz istişarede görüşlerimizi ifade ettik. Netice olarak genel başkanımızın alacağı her türlü karara destek verdiğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz.”

 

İstanbul İl Başkanı ve Has Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu ise AK Parti’ye katılma fikrini, "Söz vermiştik, ne değişti? Partiyi oluşturan koşullar hala duruyor. İki yıl önce bunları söyleyen Numan Kurtulmuş şimdi ne oluyor da AKP'ye geçiyor?" diyerek eleştirmişti. Ardından da Bekaroğlu’nun CHP’den davet alabileceği yönünde haberler yapılmıştı.

 

'BEN ORAYA BURAYA ATLAMAK İÇİN SİYASET YAPMADIM.'

Eski HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu, CHP’ye geçeceği iddiaları konusunda “Ben oraya buraya atlamak için siyaset yapmadım” dedi.

 

Bekaroğlu, yaptığı açıklamada, CHP’ye geçeceği iddialarının doğru olmadığını belirtti. İddiaları, kendinin de medyadan duyduğunu vurgulayan Bekaroğlu, şunları söyledi:

 

“CHP’ye geçeceğim söylentisi medyada konuşuldu. Bundan belki CHP’nin de haberi yoktur, bilemiyorum. Ben oraya buraya atlamak için siyaset yapmadım. Görünür olmaya çalışmak, prim yapmak bana uzak düşüncelerdir.”