Diyarbakır’da 3. gündür “Vicdan ve Adalet Nöbeti” tutan HDP'li vekiller bariyerlere kaşıklarla vurarak ve düdük çalarak ses çıkarma eylemi gerçekleştirdi.

Nöbet eyleminin yapıldığı parkın etrafını ablukaya alan polisler, alana milletvekilleri ve gazetecilerin dışında kimsenin girmesine izin vermedi.

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder parka gelerek eylemde olan milletvekillerine dayanışma ziyaretinde bulundu. Önder eylemde olan milletvekillerine destek için cümbüş çaldı. Cümbüş ile ‘Mavi yazma’ türküsünü çalan Önder ardından alandan ayrıldı.

Ekin Ceren Parkı’nda yapılan eylemde, vekiller kaşıklarla parktaki oturaklara vurarak, çaldıkları ıslıklar ve düdüklerle ses çıkardı. Ellerindeki kaşıklarla parktaki lambaların direklerine kaşıklarla vuran vekillerin eylemi 10 dakika sürdü.

Çevrede bulunan apartmanlardan da vekillere destek geldi. Yurttaşlara balkon demirlerine vurarak ve ışık kapatıp açarak eyleme katıldı.

Eylem sırasında parkın etrafındaki binalara yönelen polisler, buradaki ses çıkarma eylemine katılmasını engellemeye çalıştı.

‘DURMAYACAĞIZ FAŞİZMİ DURDURACAĞIZ’

Eylemin ardından HDP Sözcüsü Osman Baydemir bir konuşma yaptı.

Baydemir, "Vermiş olduğumuz bu ses ile Selahattin Demirtaş'ın sesi sözü ve cesareti ile buluştu, Figen Yüksekdağ'ın, milletvekillerimizin sesi ile buluştu. Nuriye ve Semih'in yalnız olmadığının ispatı olsun. Hakikat savunucusu olan ve cezaevinde bulunan Ahmet Şık, İnan Kızılkaya ve tüm gazetecilerin hakikat ışığına ışık katsın. Bir kez daha yüksek bir sesle haykırıyoruz faşizm çare değildir. Faşizm tıkanmışlığın kendisidir. Faşizmden çıkışın yegane yolu var, o da faşizme hayır demektir” dedi.

HDP’nin ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin tüm Türkiye’ye yayılması temennisinde bulunan Baydemir, “ Vicdanla ahlakla adaletle faşizm gerileyecektir. Faşizmin gerilemesi ile birlikte tecrit ortadan kalkacaktır. Tecritin kalkması ile birlikte legal demokratik siyasetin önü açılacaktır. Legal demokratik siyasetin önünün açılması demek canlarımızın toprağa düşmemesi demektir. Gelin hak talebinde özgürlük ve eşitlik, adalet talebinden korkmaktan vazgeçin. Çünkü faşizmin sonu yoktur. Faşizmi dayatanların sonu hüsrandır. Bir an önce bugün çıkarmış olduğumuz sesin dalga dalga tüm memleketi sarmasını diliyoruz. Durmayacağız birlikte faşizmi durduracağız" ifadelerini kullandı.

(Kaynak: Dihaber)