ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, ABD'de üç Müslüman gencin öldürülmesi sonrası ABD Başkanı Barack Obama'yı "sessiz kalmakla" suçlayan eleştirilerini kabul etmediklerini söyledi.

"DUALARIMIZ KURBANLARIN AİLELERİYLE"

Obama, geçtiğimiz salı günü, North Carolina eyaletine bağlı Chapel Hill Kasabası'nda üç Müslüman gencin öldürülmesi ile ilgili 72 saat sonra açıklama yaparken, Psaki, başkent Washington'da düzenlediği basın toplantısında kendisine yöneltilen bir soru üzerine, "Dualarımız ve düşüncelerimiz kurbanların aileleri ve dostları ile birlikte. Chapel Hill toplumunun acılı ailelere gösterdiği destek bizi derinden etkiledi. Olay elbette ki araştırılıyor. Ancak, hiç kimse Bakan Kerry'nin, bu binada çalışanların, insan olarak, kayıplar ve aileleri için neler hissettiklerini sorgulamamalı" dedi.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİNE YANIT

Psaki, "Erdoğan'ın sözlerine ne diyeceksiniz" sorusuna da, "Az önce söylediklerimi" yanıtını verdi. Psaki, "Yani Erdoğan'ın eleştirilerini kabul etmiyor musunuz" sorusunu "Doğru" diye yanıtladı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Obama'ya seslenen Erdoğan'ın sözleri şöyleydi:

"Amerika'ya yakın olduğum için buradan belirtmem gerekiyor. Ben Sayın Obama'ya sesleniyorum, 'Neredesin Başkan' diyorum. Dışişleri Bakanına, Biden'e sesleniyorum 'Neredesiniz' diyorum. Biz siyasiler, ülkemizde işlenen cinayetlerden sorumluyuz. Tavrımızı ortaya koymak zorundayız. Çünkü halk size oylarını verirken 'Benim can güvenliğimi, mal güvenliğimi sağlayacaksın' diye veriyor. Eğer siz, bu tür bir olay karşısında sessiz kalırsanız, dünya da size her zaman sessiz kalacaktır ve diyorum ki; unutmayın, dünya 5'ten büyüktür."