Odatv’nin basılmasıyla ilgili Eşitlik ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Ziya Halis, “Basın özgürlüğü demokrasinin olmazsa olmaz şartıdır. Demokrasi ise “sizin gibi düşünmeyenlerin de söz söyleme hakkını kabullenmek”tir.“ dedi.

Halis, “Her sorulduğunda özgürlüklerden yana olduğunu ifade eden Sayın Başbakan’a hatırlatıyoruz ki, özgürlük, her zaman muhalif olabilme özgürlüğüdür. Sadece hükümet yandaşları için ya da parti üyeleri için özgürlük, özgürlük değildir” derken, Odatv’ye dönük operasyon, her düşünen insanın aklına, sansür ve basına dönük baskıcı politikaları getirdiğinini, kaygıları artırdığını belirtti.

ODATV’YE KEFİL DEĞİLİZ

“Odatv’ye kefil değiliz. Odatv, insanlara cevap hakkı tanımadan saldırıda bulunan bir internet sitesi oldu. Haber çarpıtmasıyla yayıncılık yaptı. Açıklamaları görmezden geldi. Yanlı haberleri inatla düzeltmedi.” Diyen Ziya Halis Odatv’ye rağmen Odatv’nin sesinin susturulmasına karşı olmak gerektiğini vurguladı.

Ziya Halis, “Çünkü gün, sınırları daraltılan basın özgürlüğünü ve ifade hakkını savunma günüdür. Çünkü demokrasi sadece sevdiğimiz insanları ve düşünceleri savunmakla sınırlı değildir.” Diye devam etti..

HER MUHALİFİ ERGENEKONCU SAYMAK NE KADAR YANLIŞSA, BU OLUŞUMU YOK SAYMAK DA O KADAR YANLIŞ

Ziya Halis, Ergenekon “Ergenekon ve Balyoz davaları kapsamında açığa çıkan gerçekler, Türkiye’nin yıllardır yüzleşmesi, hesaplaşması gereken gerçeklerdir. Davada yaşanan hukuksuzluklara, uzun süren tutuklamalara karşı çıkmak, yargılamanın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin karar ve içtihatlarına uygun yapılmasını istemek doğrudur. Her eylemi Ergenekon’a bağlamak, her muhalifi Ergenekoncu saymak ne kadar yanlışsa, bu oluşumu yok saymak, hafife almak da o kadar yanlıştır” dedi.

“NEREDE BU ERGENEKON?” HAFİFLİĞİ

 “Nerede bu Ergenekon? Gidip üye olacağım” hafifliği, Türkiye’de siyasetin gerçekleri sulandırmakta kullanılmasına dair iyi bir göstergedir” diyen Ziya Halis, sözlerini “Basın özgürlüğü, ifade etme özgürlüğüdür. Her türlü görüşten basın organının sansürsüz, kendini iktidara ya da egemen görüşlere ve anlayışlara eklemlemek zorunda hissetmeden varlığını sürdürebileceği bir demokrasi atmosferi Türkiye’nin hakkı ve ihtiyacıdır” diye tamamladı.

DEMOKRAT HABER