Gezi eylemleri sürecinin en çok konuşulan konularından olan Kabataş'taki taciz ve saldırı iddiasının Kanal D'nin yayınladığı görüntüler ile boşa çıkması akıllara "görüntüleri kim sızdırdı" sorusunu getirdi.

"ORADAN ORAYA SÜRÜLEN" POLİSLER Mİ SIZDIRDI?

Bugün gazetesi yazarı ve cemaate yakınlığı ile bilinen Nazlı Ilıcak görüntüleri sızdıranları hükümetin "oradan oraya" sürdüğü polisler olabileceğini yazdı. "Eğer gerçeği öğrenmemize katkı sağladıysa, görüntüyü sızdıranların ellerine sağlık." diyen Ilıcak "Muhtemelen birileri hükümeti yaralamak için şimdi sızdırdı." notunu düştü.

İşte Ilıcak'ın yazısındaki ilgili bölüm:

Ortaya çıkan video görüntülerinde, polisteki bu ifadeyi doğrulayan tek bir kareye dahi rastlanmadı. Bir insan bu kadar yalan söyleyebilir mi? Söylediyse hangi maksada hizmet ediyordu? Eğer gerçekten bunlar başına geldiyse, MOBESE kamera kayıtları nasıl oluyor da iddialara ilişkin en ufak bir görüntüyü yansıtmıyor? Acaba, bazı kareler medyayla paylaşılmadı mı?

Ben şöyle düşünüyorum: Eğer gerçekten Zehra Develioğlu'nun iddia ettiği şekilde olaylar cereyan etseydi, 7 ayda çoktan ortaya çıkardı. Erdoğan bunu, Gezi olaylarına karşı kullanırdı. Peki Develioğlu'nun saldırıya uğramadığını gösteren görüntüler niçin şimdi servis ediliyor? Bugüne kadar durum neden kamuoyundan gizlendi? Muhtemelen birileri hükümeti yaralamak için şimdi sızdırdı. Bunda oradan oraya sürülen polislerin rolü olabilir. Eğer gerçeği öğrenmemize katkı sağladıysa, görüntüyü sızdıranların ellerine sağlık. (gazeteciler.com)