İstanbul’da düzenlenen NATO Parlamenter Asamblesi toplantısına katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yabancı parlamenterlerin sorularını yanıtladı.

Bakan Bozdağ, bazı HDP Milletvekillerinin tutuklanması ve belediye başkanlarının görevden alınmasıyla ilgili sorulara yanıt verirken, “Mahkeme çağrısına uymayanlarla ilgili zorla getirme kararı uygulandı. Bütün ülkelerde mahkeme davetine uymayana bu yapılır” ifadelerini kullandı. 

“Bazı HDP’li vekillerin masum insanları katleden teröristlerin cenazesine katıldığını” belirten Bozdağ, “İngiltere’de, Almanya’da bir parlamenter, onlarca vatandaşı öldüren teröristin cenazesine gitse, cenazesine omuz verse ne denir” diye sordu.

Bakan Bozdağ’ın “mahallelerde hendek kazan teröristlerin belediye araçlarıyla kaçtıklarını bazı belediyelerin belediye kaynaklarını terör örgütüne aktardığı”nı söylediği sırada ise salonda bulunan HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir oturduğu masadan seslenerek itiraz etti. Bozdağ da, Pir’e dönerek, “Bunların hepsini yapıyorsunuz. Hepsini yapıyor belediyeler. Patlayan araçlarda belediyelerin araçlar var” yanıtını verdi.



HDP'Lİ PİR: İSPAT EDİN, İSTİFA EDECEĞİM

Bozdağ’ın konuşmasının ardından söz alan Pir de, “Zorla gözaltına alınan bir milletvekili olarak konuşuyorum, sayın bakan, ‘bir çağrı tebliğ edildiğinde buna uymazlarsa zorla mahkemeye götürülürler’ diyor. Bu doğrudur. Hukuk budur. Bana, Ziya Pir olarak evime, makamıma, ya da avukatıma bir çağrının tebliğ edildiğini ispat edin, ben Pazartesi TBMM’ye gidip istifa edeceğim” dedi. Pir’in konuşması devam ederken basın kuruluşlarına yapılan ortak yayın kesildi.