Ankara'daki Gezi eylemleri sırasında Ethem Sarısülük adlı genci beylik silahı ile vurarak öldüren polisin, sanık olduğu davaya, takma bıyık ve takma kaşla gelmesi tartışma yarattı. Bu durumda sanık için teşhis güçlüğü çekileceği belirtildi. 

Avukatlar, sanık polisin daha sonraki duruşmalara fiziki kimliğini gizlemeden gelmesi gerektiğini belirterek ''Olay sonrası başındaki kask nedeniyle gizlenmeye çalıştı. Duruşmaya perukla geldi. Teşhisi zorlaştırmak ve mahkeme heyetini şüpheye düşürmek istiyor. Heyetin buna izin vermemesi gerekir'' dediler.

PERUKLU ÖNERGE

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da, TBMM'ye bir önerge vererek, polis memuru Ahmet Şahbaz'ın duruşmasına peruk ile gelmesine nasıl izin verildiğini sordu ve ''Sanık bu şekilde korunmakta mıdır?" sorusunu da yöneltti.

Çevik Kuvvet polisi Ahmet Şahbaz, yargılandığı davada duruşma salonuna, tutuklu olmamasına karşın tutuklu kapısından alındı. Yanına adliye, arkasındaki sıraya da sivil polisler oturdu.

Sanık polisin peruk, kalın siyah çerçeveli gözlük, takma bıyık ve kaş takması dikkat çekti. Duruşmaların gizli yapılması kararı üzerine salonda arbede çıkınca sanık polisin peruğu düştü. Müşteki avukatları peruğu mahkeme heyetine teslim etti. (gazeteport)