Demokrat Parti 8. Olağanüstü Büyük Kongresi, Büyük Anadolu Otel'de başladı. Yeniden aday olmayacağını açıklayan Genel Başkan Namık Kemal Zeybek, kongrede veda konuşması yaptı. Başta kısa bir süre elektriklerin kesilmesi ardından konuşmasına devam eden Zeybek, "Bütün olumsuz şartlara rağmen, partimizde bayrağı devralmak için kendisini ortaya koyan kardeşlerimi yürekten kutluyorum. Hem seçilecek arkadaşlar hem de seçilmese de ona yardımcı olacağını bildiğim diğer arkadaşlarıma başarılar diliyorum." dedi.

 

Zeybek, yaptığı veda konuşmasında, herkese anlatılmasını istediği temel meselenin, 'bilgi çağı üreticisi olunamazsa, sömürge olunacağı mesajı' olduğunu söyledi. Türkiye'nin, Mustafa Kemal Atatürk'ün çizgisinden saptırılmaya çalışıldığını iddia eden Zeybek, "Bu ülkede Mustafa Kemal Atatürk hedef tahtası haline getirilmiştir. Bu, herkes tarafından görülmeli. Camiler ahıra çevrildi diye propaganda yapılmasının sebebi, Atatürk'ü sürgüne göndermek. Ama siz varken, bu başarılamayacak. Çünkü Atatürk'ün gerçek partisi Demokrat Parti" dedi. Türkiye'nin adım adım sivil diktatörlüğe doğru gittiğini savunan Zeybek, böyle bir durumda çıkış noktası tek partinin Demokrat Parti olduğunu ileri sürdü.

 

"ÇEVREM TEHDİT EDİLDİ, HABERLERE ÇIKMAM ÖNLENDİ"

Zeybek, şunları ifade etti: "Şahsıma karşı kurulan bir tezgah, çevrem tehdit edildi. Benim haberlere çıkmam önlendi. Sizin haberlere çıkmanız önlendi. Demokrat Parti'yi en büyük hasım olarak gören iktidar, özel projeler uyguladı ve sesinizi kısmaya çalıştılar. Çünkü bugünkü bunalımdan çıkmanın tek yolu Demokrat Parti'dir. Bunu siz bildiğiniz gibi, Türkiye'yi yanlış yere yönlendirenler de farkında."

 

Partinin önünü açmak, çıkacağını bildiği ehil kişilere görevi devretmek ve gereken bütün yardımı vermek üzere genel başkan adayı olmayacağını açıkladığını söyleyen Zeybek, "Ama partimde mücadeleye devam edeceğim" dedi. 8. Olağanüstü Kongrenin bir diriliş kongresi olacağını söyleyen Zeybek, siyasi mevkiini feda ettiğini belirterek, "Emaneti size teslim ediyorum" diye konuştu.

 

Zeybek, konuşmasının sonunda salondakilerden helallik istedi. Üç kez, "Hakkınızı helal ediyor musunuz?" diye soran Zeybek, salondan 'Evet' cevabı geldikten sonra, "Ben de varsa hakkımı helal ediyorum." dedi. Zeybek, konuşmasının ardından salondan ayrıldı. Bu sırada bazı partililerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü. (zaman)