Barzani yönetimine yakınlığıyla bilinen Kürt haber portalı Rûdaw’a konuşan Musul Valisi Esil Nuceyfi, “Türkiye , Musul operasyonuna katılmaya karar verdi” dedi.

Nuceyfi, “Türkiye’nin operasyona askeri ve lojistik destek sunacağını, ayrıca silah ve cephane göndereceğini” iddia etti.

Esil Nuceyfi’nin kardeşi olan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame Nuceyfi, geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye gelerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile görüşmüştü.

Irak’ın en büyük ikinci kenti olan zengin petrol yataklarına sahip Musul, 2014 yılının Haziran ayından bu yana IŞİD’in işgali altında bulunuyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, Irak Ordusu ve peşmergeler de kenti kurtaracak kara operasyonu için bir süredir hazırlık yapıyor.

ARINÇ, "MART AYINDA KAPSAMLI BİR OPERASYON VAR" DEMİŞTİ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir tv programında "Mart ayında IŞİD'e kapsamlı bir operasyon düzenlencek. Kapsamlı bir mücadele başlayacak. Türkiye kendi öncelikleri bakımından da koalisyonla işbirliği içinde olup olmayacağını, hareket edip etmeyeceğini şu anda tartışıyor. Türkiye'nin talepleri dikkate alındığında yapacaklarımızı koalisyonla değerlendiririz." demişti. (Haberler.com)