Mustafa Sarıgül, 30 Mart akşamında Gezi Parkı'nı açıp, parka Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden 7 kişi için anıt yaptıracağız” dedi.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Taksim'de bulunan Piramid Sanat Galerisi'nde dün saat 19.00'da düzenlenen toplantıda sanatçılarla bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi tiyatrolarında muhalif sanatçılara uygulanan sansürü bildiklerini dile getiren Mustafa Sarıgül, "Atatürk Kültür Merkezi'ni biz mutlaka ve mutlaka açacağız. Buna Ankara'nın gücü yetmez. Sarıgül bir şeyi söylediği zaman da yüzde yüz yapar" şeklinde konuştu.

"39 İLÇEYE TİYATRO SALONU AÇACAĞIZ"

Biri Anadolu Yakası'nda, diğeri Avrupa Yakası'nda olmak üzere iki opera binasını şehre kazandırmak istediklerini belirten Sarıgül, İstanbul'un her ilçesinde sanat ve kültür merkezleri yapacaklarını, İstanbul'un 39 ilçesinde tiyatro salonları açacaklarını ifade etti.

"ÇOK İYİ BİR NOKTADAYIZ"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 5 yıl içerisinde yöneteceği bütçenin 50 milyar dolarla 60 milyar dolar olduğunu söyleyen Sarıgül, "İstanbul'un 22 ilçesinde başa baş durumdayız, 23'üncü ilçeyi almak için de zorluyoruz. Çok iyi bir noktadayız. Siz değerli sanatçılarımız özellikle sosyal medyadaki desteklerinizi bekliyorum. Şu anda başa baş durumdayız; ama seçime daha 20 günlük süre var. Ve muhatabımız sayın Başbakan, sayın Kadir Topbaş değil. Ayrıca 30 Mart akşamında Gezi Parkı'nı açıp, parka Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden 7 kişi için anıt yaptıracağız. O güne kadar arkadaşlarımızın sandıklara sahip çıkmasını arzu ediyorum" dedi.