Konsensus Araştırma Şirketi yerel seçimlere ilişkin anketinin sonuçlarını açıkladı. Şişli Belediye Başkanı Sarıgül de yerel seçimlere ilişkin anketin sonuçlarını değerlendirdi. CHP'den İstanbul için aday adaylığını açıklayan ilk isim Celal Doğan olmuştu.

Ankette Mustafa Sarıgül'e ilişkin ilginç veriler yer alıyor. Twitter hesabından Konsensus'un yerel seçimlere ilişkin anketini paylaşan Sarıgül bir yandan da mesaj verdi.

Hesabından önce "Konsensus'un son anketi yüzümüzü güldürdü teşekkürler halkım" diyen Sarıgül ardından şu mesajı paylaştı: "Bekle İstanbul güzel günler yakındır".

Konsensus Araştırma ve Danışmanlık Şirketi’nin her ay yaptığı seçim anketlerinin Temmuz ayı verileri açıklandı.

26 Haziran - 24 Temmuz 2013 tarihleri arasında İstanbul’un 39 ilçesinde 23 bin kişiyle gerçekleştirilen araştırmada Sarıgül'e ilişkin veriler dikkat çekiyor.

Ankete göre, 2014 yerel seçimlerinde oyunu Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) vereceğini söyleyen seçmenlerin yüzde 76’sı “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olmasını istersiniz” sorusuna “Mustafa Sarıgül” cevabını veriyor.

Sarıgül’ü yüzde 8,2 ile Uğur Dündar, yüzde 6,5 ile Muharrem İnce, yüzde 3,3 ile Can Ataklı ve yüzde 2,5 ile Gürsel Tekin takip ediyor.

Aynı araştırma sonuçlarına göre, yerel seçimlerde CHP’ye oy vermeyeceğini söyleyen seçmenlerin %35,1’i de, Mustafa Sarıgül’ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olması halinde CHP’ye oy vereceğini ifade ediyor." (Gerçek Gündem)