Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı ve HDP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Müslüm Doğan, Aleviler'in tercihlerini doğru yapmadıkları takdirde yeni bir asimilasyon süreciyle karşı karşıya kalacaklarını vurguladı.

Doğan, seçime sayılı günler kala HDP dışındaki partileri tercih eden yurttaşlara seslenerek, seçimin Aleviler için bir varoluş yokoluş seçimi olduğunu söyledi.

HDP'nin Türkiye'de gerçek demokrasinin yolunu açmak için çalıştığını belirten Doğan, Alevilerin de büyük bir mücadele yürüttüğünü ve gelinen noktada Alevi mücadelesi ile Kürt siyasi hareketinin buluştuğunu ifade etti. Buluşmanın başarıya ulaşma sürecinin son derece önemli olduğuna vurgu yapan Doğan, HDP aracığıyla halkların ve inançların kendi özgünlüğünde kendilerini ifade edebilmelerinin olanaklarının oluşturmak istendiğini kaydetti.

'KÜRTLERİN VE ALEVİLERİN KARARLILIĞI ÖNEMLİDİR'

HDP siyasetinin hakim olması durumunda Aleviler üzerindeki asimilasyon politikalarının sona ereceğini vurgulayan Doğan, yeni bir geleceğin inşasında Alevi ve Kürtlerin oynayacağı rolün önemine dikkat çekerek, eskinin ve karanlık yapıların halklar için yeni bir şey getirmeyeceğini söyledi. Doğan, "Özellikle 90 yıllık sürece baktığımızda devletle buluşan, devletin partisine dönüşen ve hiçbir sorunumuzu halletmeyen, sorunlarımızı dile getirmekten bile kaygı duyan bir partinin, halkımızın umudu olamayacağı aşikârdır. Aleviler bu konuda çok duyarlıdır. Ve bunu ilk defa Cumhurbaşkanı seçimlerinde göstermiştir" dedi.

'BU SEÇİM ALEVİLER İÇİN VAROLUŞ YOKOLUŞ SÜRECİDİR’

Alevi kurumları olarak ilk kez bir partide kendi özgünlükleri ile siyaset yapma kararı aldıklarını vurgulayan Doğan, bu olanağın HDP tarafından sunulduğuna dikkat çekerek, HDP'nin gerçek demokrasiyi inşa etmek istediğini Alevilerin de sürecin ruhunu göre karar vermesi gerektiğini söyledi. Doğan, "Bu seçimin iki önemli aktörü vardır. Birisi Kürtler diğeri ise Alevilerdir. Bu seçim Aleviler için varoluş yokoluş sürecedir. Bir karanlık evrilme süreci ile karşı karşıyayız. Bu günkü sistem siyasal İslam'ın egemen olmasını sağlamış ve bir devlet olma çabasını önüne hedef koyarak yeni kurumlar yaratmaya çalışmıştır. Bu durum Aleviler tarafından kabul edilebilir bir durum değildir. Bu duruma bir son vermek için ve geleceğimizi yeniden inşa etmek üzere Alevilerin HDP'de karar kılması gerekir. Ve bu konuda çok kararlı olması gerekir" diye konuştu.

'ORTAK VATANIMIZI YENİDEN İNŞA EDELİM'

Alevilerin tercihlerini doğru yapmadıkları takdirde yeni bir asimilasyon süreciyle karşı karşıya kalacaklarına dikkat çeken Doğan, "Canlar, gelin bin yıllık bir karanlığı yıkmak ve son 90 yıllık dayatılan İttihat ve Terakki anlayışına karşı birlikte kafamızdaki ütopyamızı gerçekleştirmek üzere tercihimizi HDP yönünde kullanalım. Bu ülkede Kürtlerle, Türklerle diğer tüm inanç grupları ve kimliklerle ortak vatanımızı yeniden inşa edelim" şeklinde çağrıda bulundu.  (DİHA)