Diyarbakır’da 1992’de uğradığı suikastta katledilen Kürt aydını, gazeteci-yazar Musa Anter’in kızı Rahşan Anter, HDP’nin yeni yaşam ile halklara umut olduğunu söyledi. Rahşan Anter;  barış anneleri, mücadele ederken öldürülen Serhat Aksu, Faruk Adıbelli,  Hakan Gündüz ve Semra Yılmaz’ın anneleriyle Şemikler’deki HDP kadın bürosunda bir araya geldi.

"BU BARAJI AŞACAĞIZ"

HDP İzmir milletvekili adaylarından Eylem Yıldız ile birlikte barış anneleriyle buluşan Anter, “Babam Musa Anter ‘Biz bu mücadele için elimizden geleni yapıyoruz. Bundan sonra zafer, gençlerin vereceği mücadele ile kazanılacak’ derdi. Görüyorum ki zafer yakındır, bu barajı aşacağız” diye konuştu.

Anter, “Genç kadın vekil adaylarımızı, bizlerin sesi olsun diye meclise yollayacağız. HDP yeni yaşam ile halklara umut oldu” ifadelerini kullandı.

BERFO ANA ANILDI


Duygusal anların yaşandığı buluşmada, HDP adayı Eylem Yıldız da 12 Eylül 1980 darbesi sonrası gözaltına alındıktan sonra bir daha haber alınamayan oğlu Cemil Kırbayır için, 33 yıl boyunca yılmadan mücadele ederken 106 yaşında hayatını yitiren, Kayıp Anneleri’nin sembol ismi Berfo Ana’yı da andı.

Eylem Yıldız, “Berfo Ana’nın başındaki leçeği yüreği gibi aktı. Onca yıla, onca yola rağmen o leçek hiç kirlenmedi. Bizim Barış Annelerimizin de leçekleri yüreklerinin rengidir” dedi.

Barış annelerinin,  kaybettikleri çocuklarının acılarını yüreklerine gömüp, barış ve kardeşlik için yıllardır mücadele ettiklerini belirten Eylem Yıldız, Barış Annelerinin asker cenazeleri kalkmasın, dağdaki çocukları ölmesin diye kendilerini siper ettiklerini söyledi. Eylem Yıldız, Mahabatlı ve Somalı anneleri de unutmayacaklarını vurguladı. (Demokrat Haber)