CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Ahmet Kaya tartışmasıyla ilgili konuşurken öğrenciliğinde yaşadığı bir olayı da aktardı.

İsmi CHP 'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçen Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Vatan gazetesinden Deniz Güçer'e bir röportaj verdi. İnce, Ahmet Kaya ile ilgili bir soru üzerine öğrenciyken sanatçıyı dinlediği için polisten cop yediğini açıkladı:

- Bu haftanın bir gündemi de, “Ahmet Kaya yaşasaydı...” cümlesini tamamlamak oldu...

- Bakın ben Kaya’nın şarkılarını dinlediğim için Uludağ Üniversitesi’nde okurken polisten cop yedim. Başbakan Ahmet Kaya’yı bir kez dinlememiştir. Ama bu nasıl bir süreç ve aldatmacadır ki, Kaya’yı hiç dinlememiş birisi kameraların önünde ağlıyor ve bize karşı savunuyor? Bu ülkenin yaşı 45’in üzerinde olan tüm solcuları, Ahmet Kaya’yı dinlemiştir, sevmiştir. Başbakan Ahmet Kaya’nın, Nevzat Çelik’in sözlerine uzaktır. İnsanları kandırmak için bunu yapıyor. Aynısını CHP tarihiyle ilgili de yapıyor. Meşenin dalını gösterenle barışıyor ama CHP tarihiyle barışamıyor.

- Başbakan’ın Kaya’yı savunması niye çelişki olsun...

- Benim itirazım bunu solculara karşı kullanması. Bu ülkede sağda siyaset yapıp Nazım’ın sözleriyle bana laf edecek adamda utanma olmadığını düşünürüm.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.