Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen canlı bomba saldırısına ilişkin, "Saldırıda 4 vatandaşımız hayatını kaybetti, 7'si ağır 36 kişi yaralı" dedi.

Yaralananlardan 12'sinin yabancı uyruklu olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, "Neticede kaybedilen vatandaşlarımız ve yabancı da olsa insanı kaybediyoruz" diye konuştu.

Bakan, ikinci bomba ihtimalinin sorulması üzerine "Bir insanın kendisini katlederken başkalarını da katledebilme noktasına gelmiş olmasının istihbaratla yakalanabilme zorluğunu insanımız da, kamuoyu da biliyor" ifadesini kullandı.   

Bursa'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu'nun açıklamaları şöyle:

“Şu an itibariyle 4 vatandaşımızı kaybettik. 36 yaralıdan 7 yaralımızın durumu ciddiyetini koruyor. 4 yaralımız ameliyat sürecinde. Ümit ederim ki yeni kayıplarımız olmaz. Bize gelen bilgiler çerçevesinde yaralıların tespit edilen yaklaşık 12’sinin yabancı uyruklu olduğu bilgisi var. Kaybedilen vatandaşlarımız yabancı da olsa insan kaybediyoruz”

“İnsanlık dışı duruşun da insani değerlerle bağdaşmayan eylemlerin sınırsız tabosuyla karşı karşıyayız. Masum insanlara masum çocukları bebekleri katledebilecek bir anlayışı organize eden zihniyeti lanetliyoruz. Milletçe birlik ve beraberlik içinde milletimizin insani değerlerilyle birlik ve berberliğimizi merkeze alarak sonunda başaracağız. Hainler asla başaramayacak.”

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Bursa’daki programını yarıda kesip İstanbul’a gideceğini belirterek, “Sayın Başbakanımızın başkanlığında yapılacak toplantıya geçiyorum” dedi.