Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği'ni ziyaretinde yaptığı konuşmada "'Evet' demek vicdanımızın gereğidir, 'hayır' demek vicdanımızın sesidir. Ama 'hayır'da da 'evet'te de vicdanı ve aklımızı iyi değerlendirmemiz lazım..." şeklinde konuştu.

Türkiye'den başka ülkelere giden kişi sayısıyla da ilgili konuşan Bakan Müezzinoğlu, "Dünya genelinde 5 milyon insanımız yalnız karın tokluğu için dünyanın değişik ülkelerine gittiler. Sonra bazıları utanmadan sıkılmadan Cumhura değer vermediği için Cumhuriyet elden gidiyor naraları attı. Ya Cumhura sahip çık ki Cumhuriyet de yücelsin. Cumhuru yok farz ederek Cumhuriyet yükselmez. Laikliği inanç özgürlüğü olarak değerlendirmediğin sürece laiklik diktatörlük olur, zulüm olur, eziyet olur, milletin değerlerini ezip geçmek olur. Laiklik elden gidiyor diye daha çok değil daha 10 yıl önce yüzde 47 oy almış bir siyasi partiye tek bir savcı dava açıyor" dedi.

Sol'da yer alan habere göre geçmişe takılmak yerine geleceğe bakmak gerektiğini ifade eden Müezzinoğlu, "Evet' demek vicdanımızın gereğidir, 'hayır' demek vicdanımızın sesidir. Ama 'hayır'da da 'evet'te de vicdanı ve aklımızı iyi değerlendirmemiz lazım. Yoksa bir kısım hayırcıların korkutma gayretlerine prim vermemeliyiz. 'Cumhuriyet elden gidecek, Laiklik elden gidecek, Atatürkçülük elden gidecek.'Atatürk'ü kullanarak, onun gölgesine yan gelip yatarak Atatürkçülük olmaz. O, milletle beraber büyük işler yaptı. Sen de milletle beraber büyük işler yapmaya soyun bir" şeklinde konuştu.