Yılın ilk bebeğini ziyaretinde, “Anneler, annelik kariyerinin dışında bir başka kariyeri merkeze almamaları gerekir” diyen Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, kendisini eleştirenlere de, “Milli iradeye herkes saygı duyacak” diye konuştu.

Feshane’de düzenlenen Çanakkale Tanıtım Günleri’nde dünkü sözlerini keskin ifadelerle bir kez daha savunan Müezzinoğlu, “Annelik asla vazgeçilmeyecek, insanlığın varoluşundan sonuna kadar var olacak bir kariyerdir. Annelik tartışılmasız bir kariyerdir. Erkeklerin sahip olamayacağı bir kariyerdir. Asla tartışılmaz. Annelik bir kariyerdir ve kutsal bir kariyerdir” dedi.

“İki gün önce annemden aldığım dersler, bir annenin kariyerinden aldığım derslerdir” diyen Müezzinoğlu, bunun insanlığın ortak değeri olduğunu ve siyasilerin de bu tartışmanın içinde bulunduğunu söyledi.

Müezzinoğlu, hükümete yakınlığıyla bilinen kadın yazarları dahi isyan ettiren sözlerini bir adım öteye taşıyıp, bu sözleri sorgulayanları da ‘milli irade’yi tanımamakla eleştirdi.

Bakan şöyle konuştu: “Bunu şunlar karar versin bunlar karar versin değil insanlığın ortak değeridir. Anneliği bir kariyer olarak görüyorum. Herkes tartışabilir. Birileri şunu derse ki bunu siyasetçiler tartışmasın, bir ülkenin bütün sorunlarını siyasetçiler öncülük yapar ve tartışır. Çünkü o siyasetçiler millet tarafından seçilmişlerdir. Bunu söyleyenler ya demokrasi taraftarı değildir yada millet taraftarı değildir. Milli iradeye sayı gösteren milletin seçtiklerine de saygı gösterecek.”