CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarına ilişkin ilk değerlendirmesinde, ''Adalet ve Kalkınma Partisi'ne başarılar diliyoruz ama şunu unutmasınlar, daha güçlü bir CHP var'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı ilk değerlendirmede milletvekili sayısını arttıran tek partinin CHP olduğunu ifade ederken, 6 aylık bir süreçte 3.5 milyon yeni oy kazandıklarını belirterek, “Hiç kimse umudunu kaybetmesin. 6 aylık bir süreçte 3.5 milyon yeni oydaş kazanıyorsak önümüzde 4 yıllık bir süreç var, hedefimiz 4 yıllık süreç içinde iktidardır” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı ilk değerlendirmede milletvekili sayısını arttıran tek partinin CHP olduğunu ifade ederken, 6 aylık bir süreçte 3.5 milyon yeni oy kazandıklarını belirterek, “Hiç kimse umudunu kaybetmesin. 6 aylık bir süreçte 3.5 milyon yeni oydaş kazanıyorsak önümüzde 4 yıllık bir süreç var, hedefimiz 4 yıllık süreç içinde iktidardır” dedi.

Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından ilk değerlendirmesini CHP Genel Merkezi önünde yaptı. Kılıçdaroğlu açıklamasını yaparken Ankara’da bulunan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerinin tamamının kürsünün arkasında hazır bulundu. Kılıçdaroğlu kürsüye geldiği sırada partililer alkışlarla ve “Halkın umudu Kılıçdaroğlu” ve “Başbakan Kemal” sloganlarıyla Kılıçdaroğlu’na destek verdiler. Kılıçdaroğlu konuşmasına partililere teşekkür ederek başladı. Üç temel mesajının olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “CHP, bu kısa süre içinde 3.5 milyon yeni oydaş kazanmıştır. Daha güçlüdür, 12 Eylül darbesinden bu yana en yüksek oyunu almıştır” dedi.

“SEÇİMDE MİLLETVEKİLİ SAYISINI ARTTIRAN TEK PARTİ CHP”
Seçimde milletvekili sayısını arttıran tek partinin CHP olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “Seçime giren partilerden diğerleri milletvekili sayısını düşürmüşlerdir, milletvekili sayısını arttıran tek parti CHP’dir. Demokrasiye her zaman güvendik, demokrasiyi her zaman savunduk, her koşulda savunacağız. Adalet ve Kalkınma Partisi’ne başarılar diliyoruz. Ancak şunu unutmasınlar, daha güçlü bir CHP var. Sadece AKP değil, bütün dünya unutmasın, daha güçlü, daha dinamik, daha genç ve daha özgür ve daha demokrat bir CHP var” diye konuştu.

Özgürlükler, kadın erkek eşitliği ve medya özgürlüğü konusunu yakından takip edeceklerini ve Türkiye’nin çağdaş anlamda uygar dünyayla eşit konuma getirilmesinde mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Özgür ve bağımsız bir Türkiye, baskılardan arınmış bir Türkiye, bunun mücadelesini vereceğiz ve bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

“HEDEFİMİZ 4 YIL İÇİNDE İKTİDAR OLMAK”
Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin 81 iline gittiğini, 270’in üzerinde ilçeyi ziyaret ettiğini dile getirerek, “Yarın sabah örgütlerimizle beraber seçim varmış gibi aynı heyecanı sürdüreceğiz. Hiç kimse umudunu kaybetmesin. 6 aylık bir süreçte 3.5 milyon yeni oydaş kazanıyorsak önümüzde 4 yıllık bir süreç var, hedefimiz 4 yıllık süreç içinde iktidardır. Bu konudaki hedefimizi şimdiden ortaya koyuyoruz ve bu hedeften vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

“KİMSE UMUTSUZLUĞA KAPILMASIN”
Parti örgütlerine teşekkür eden ve heyecanlarını yitirmemeleri çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Miting meydanlarındaki heyecanlarını da biliyorum, aynı heyecanımızı sürdüreceğiz. Hepinize teşekkür ediyorum, yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Moralimizi bozmayacağız. Az önce söyledim, seçime girip milletvekili sayısını arttıran tek parti CHP’dir. Onların milletvekili sayıları düştü, bunu da biliyoruz, yüzde 10 barajının AKP’ye getirdiği avantajı da biliyoruz. Hiç meraklanmayın, Türkiye’nin çağdaşlaşması, uygarlaşması, özgürleşmesi açısından elimizden gelen her türlü çabayı gösterdik, bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz. Ve bu seçimlerde kazandığımız 3.5 milyon oydaşın büyük bir kesimi gençler ve kadınlar. Hiç kimsenin umutsuzluğa kapılmaya hakkı da yoktur, yetkisi de yoktur. Verilen tüm taahhütlerin takipçisi olacağımızı da buradan ifade edeyim.”

Kılıçdaroğlu’nun konuşması sık sık alkışlar ve “Halkın umudu Kılıçdaroğlu”, “AKP halka hesap verecek” sloganlarıyla kesilirken bazı partililerin ağladıkları gözlendi. Kılıçdaroğlu’nun konuşması sırasında CHP Genel Merkezi’nin bahçesinde bulunan gençler meşale yaktılar. Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından sorulara yanıt vermeden makamına çıktı.

GAZETEPORT