Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Selo ile Mizahçıların Buluşması” konulu toplantında mizahçılarla buluştu.

Buluşma, Beyoğlu’nda bulunan Cezayir Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

Buluşmaya Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş ile mizahçılar Kemal Areten, Tuncay Akgün, Suat Özkan, İpek Özsüslü, Kemal Gökhan, Bahadır Boysal, Sefer Selvi, Musa Kart, Mehmet Çağçağ, İzel Royantal, Can Barslan, Sarkis Paçacı, Cem Dinlenmiş, Tan Oral katıldı.

GAZOZ AÇILIŞI

İMC'deki habere göre, sohbetin başında mizahçılar Demirtaş’tan “Daha önce hiç açılış yaptınız mı?” diye sorarak kendisine verilen “Açılış”, “Büyük açılış” yazan iki şişe gazozu açması istendi.

Demirtaş, “HDP olarak, -aslında partinin ismini söylemeyeyim, gönlümde yatıyor da, tarafsızlığım bozulmasın diye- büyük hizmetler yaptık memlekete. Açmak da bizim hakkımız. Arkadaşlarla birlikte bugün bu büyük açılışı da gerçekleştirelim. Memlekete hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Demirtaş, mizahçılarla sohbetin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

KAZLIÇEŞME

“İlk defa şans yüzümüze güldü. Bir defa da biz kazandık ne olmuş. Biz, kötülerin, kötülüğün karşısında iyilerin kazanabildiğini göstermek istiyoruz. Dolayısıyla bu saldırılara rağmen çizgimizden kaymadık. Saldırıların da temel hedefi bu çizgimizi bozmaktı. Hükümetin teşvikiyle, yönlendirmesiyle tüm bunlar gerçekleşti.”

CUMHURİYET’İN "MİT TIR’LARI" HABERİ

“Seçime bir hafta kala bunlar alenileşmiş oldu. Biz daha önce de bunları söylemiştik. Her şey seçim sonrası belli olacak. HDP başarılı olursa Türkiye’de suç işleme özgürlüğü ortadan kalkacak. Ve herkes geçmişte işlediği suçlardan sorumlu tutulacak.

“Türkiye silah yardımı yapmak istiyorsa bu yasal yolları vardır. İlaçların altında gönderirseniz demek ki bir suç işliyorsunuz. IŞİD dahil olmak üzere bu silahlar Suriye’deki silahlı gruplara gitti.”

SEÇİM HİLELERİ

“Bu süreçte, oylar çalınabilir. Ben sandıkta oy çalmak için hazırlık yaptım diyenler varsa bunu aklından çıkarsın.”

ERDOĞAN’IN "DEMİRTAŞ’IN SESİ" İLE İLGİLİ YORUMU

“Kendisine mikrofon uzatan adam beraber yürüdük biz bu yollarda diye başlıyor ama biz dedik diye bizi pop star ilan etti.

“Bizim seçim sloganımız ben çaldığımı söylüyorum sen de çaldıklarını söyleyebiliyor musun?”