1990'larda Türkiye'yi sarsan faili meçhul dosyası yeniden aralanıyor. Sabah gazetesi dönemin cinayetlerini yazısı dizisi yaptı.

Bir dönem MİT ve Emniyet'e çalışan Tarık Ümit'ten 18 yıldır haber alınamıyordu. Eski MİT'çi Mehmet Eymür'ün raporu, karanlık noktaları ortaya çıkardı. 40 kişilik bir ölüm listesinden söz eden Tarık Ümit o tim tarafından öldürülmüştü

NAMIK ERDOĞAN'IN ÖLDÜRÜLMESİ

09.05.1994 günü Ankara'da kaybolan bir gün sonra Kırıkkale Cankız Çeşmesi mevkiine bırakılan Sağlık Başkanlığı Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Namık Erdoğan'ın öldürülmesi olayına ilişkin bildiklerini Savcı Bilgili'ye aktaran Ayhan Çarkın, "Cesedin bulunmasından sonra Ahmet Sakarya, eylemi Ahmet Demirel emrindeki kendi gruplarının yaptığını söyledi" bilgisini verdi. Ana dosya şüphelisi Mehmet Eymür, ünlü sanatçı Yılmaz Erdoğan'ın amcası olan Namık Erdoğan cinayetine ilişkin, "Terör ve yolsuzluklara ilişkin dinlemeler yapıyorduk. Yeşil kod isimli Mahmut Yıldırım'ın da gittiği Rüzgar Güvenlik isimli bir yerin olduğunu öğrendik. Rüzgar Güvenlik'e özel harekatçı polisler de gidip geliyordu. Bu cinayetin özel harekat polisleri ve devlette görevli bir kısım şahıslar tarafından işlendiği ortaya çıktı" şeklinde ifade verdi.

MEDET SERHAT OLAYI

12.11.1994 günü avukat Medet Serhat eşi Yurdanur ile şoförleri İsmail Karaalioğlu Kadıköy- Bağdat Caddesi'nde seyir halinde iken silahlı saldırıya uğradı. Medet Serhat ile Karaalioğlu hayatını kaybetti. Çarkın, "Bandırmalıoğlu ve Akça ekibi tarafından öldürüldüler" bilgisini verdi.

FAİK CANDAN'IN ÖLDÜRÜLMESİ

13.12.1994'te Ankara'nın Bala ilçesi yakınlarındaki Ergin Yaylası'nda çobanların ihbarı ile cesedi bulunan avukat Faik Candan olayına ilişkin ifadesinde Ayhan Çarkın, "Ahmet Demirel ve ekibi tarafından öldürüldü. Bir gün Demirel bir fotoğraf gösterdi. Şahin'in bu kişinin alınması talimatını verdiğini hatta Ağar'ın doğrudan emri olduğunu belirtti. Aynı fotoğrafı daha sonra gazetelerde gördüm, öldürülmüş..." dedi.

SMİTKO, ESMAFİLİ ÖLDÜRÜLMESİ

15.01.1995 tarihinde Asker Smitko ve Lazem Esmafili, Ataköy Polat Rönesans Oteli'ndeki gazinodan çıkarken kaçırılarak Silivri Kerev deresi içerisinde kurşunlanarak öldürüldü. Çarkın, olaya ilişkin şunları anlattı: "Olaydan önce İbrahim Şahin beni çağırarak bana İranlı bir şahsı verdi. Uyuşturucu kullandığı için Narkotik yerine Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürmüşüm. Akça ve Bandırmalıoğlu, İran'lı iki kişiyi İstanbul'da bir otelin önünden aldıktan sonra infaz ettiklerini anlatmışlardı. Bu şahsın uyuşturucu rantı nedeni ile öldürüldüğünü düşünüyorum."