Alman Bild gazetesi, Irak Şam İslam Devleti IŞİD'in Türkiye'deki yapılanmasına ilişkin Milli İstihbarat Teşkilatı MİT tarafından hazırlandığını öne sürdüğü bir raporu açıkladı.

Bild, haberini "Tecavüz, kafa kesmeler ve yeni katılımcılar. Türk istihbaratının korkutucu raporunda Türkiye'deki IŞİD teröristlerinin nasıl ilerlediği gözler önüne serildi" sözleriyle duyurdu.

MİT'in, IŞİD tehlikesine karşı hükümeti uyarmak için hazırladığı öne sürülen 100 sayfalık raporda "IŞİD'i kontrol altına alamıyoruz" ifadeleri yer alıyor.

Öne sürülen istihbarat raporunun iç sayfalarında IŞİD'in yeni savaşçılarının Türkiye'nin güneyinden Suriye'ye girdiği belirtildi.

Bild'in iddiasına göre raporda, yaşları 13-17 arasında değişen 8 çocuk, IŞİD teröristleri tarafından cinsel istismara uğrayıp telefona kaydedildiği öne sürülürken, bu çocuklar kendi aileleri tarafından IŞİD teröristlerine emanet ettiriliyor. Bunun karşılığında 3000 Dolara kadar uzanan para alınıyor.

Bild'in haberine göre, IŞİD Türkiye'de gündelik hayatta zaten var. Kendi sosyal ağlarıyla kendine yeni militanlar buluyor ve sokaklarda kendi reklamlarını yapabiliyorlar. İnternet sayfalarına girip linklerini paylaşıp, beğenenler yada retweet edenler ile iletişime geçip kendilerine yeni kurbanlar buluyorlar.

Söz konusu istihbarat raporunda yaşanan bir olaydan şöyle bahsediliyor:

"Haziran sonu bir olay meydana geldi. Bir tüccar yüksek sesle bağırarak 'Siz insan değilsiniz, sizin inandığınız İslam'a ben inanmıyorum' diyerek şikayetçi oldu. Sonra IŞİD'lı insanlar adamın boynunu vurdu. Bu olay 'mahkemede anlaşmazlık sonucu çıkan kavgada öldü' diye sonuçlandırıldı"

MİT'in hükümete sunduğu öne sürülen raporda, rüşvetçi sınır görevlileri IŞİD militanlarını rahatlıkla sınırdan geçirirken, MİT, "IŞİD çok güçlü oldu ve biz onları kontrol altına alamıyoruz" dediği iddia edildi.